EGO yöneticileri yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

EGO yöneticileri yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 13:30

EGO'nun doğalgaz yenileme projesi, akaryakıt ve otobüs yedek parça alımı, metro istasyonları ve araç temizliği, gümrük hizmetlerinin yürütülmesi ve doğalgaz sayaçları endeks okuma işlerinin özel firmalara usulsüz yaptırıldığı iddiasıyla, aralarında EGO Genel Müdürü Kazım Usta'nın da bulunduğu 32 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Usta, eski Genel Müdür İhsan Fincan dışındaki 24 sanık ile sanıkların avukatı Mehmet Ali Alan katıldı.

Kimlik tespitlerinin ardından savunmaları sorulan sanıklar, Cumhuriyet Savcısı'na verdikleri ifadelerin kabul edilmesini istediler. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, usulsüz işlem yapmadıklarını ifade ettiler.
Avukat Mehmet Ali Alan, müvekkillerine yönelik suçlamaların teknik konuları içerdiğini ifade ederek, usulsüzlük iddialarıyla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırılmasını talep etti.

Yargıç Fevzi Şıngar, EGO'nun özel firmalara protokolle yaptırdığı işlerde kamu zararının doğup doğmadığı, protokollerin sürelerinin uzatılmasının yasal mevzuata uygun olup olmadığı konusunda bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, EGO'nun eski ve yeni 32 yöneticisi hakkında eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) “görevi kötüye kullanma” suçunu düzenleyen 240 ve suçun tekrarı halinde ceza artırımını öngören 80. maddesi uyarınca 4.5'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Belediye otobüslerine “V” kayışı ve rulman alımı için ihale yapılması gerekirken özel firmalarla 1'er yıllık protokol imzalandığı, protokol sürelerinin usulsüz olarak uzatıldığı belirtilen iddianamede, doğalgaz sayaç okuma ve metro temizlik işleri için alınan encümen kararının yönetmeliğe aykırı olduğu ifade ediliyor.

İddianamede, Ankara doğalgaz yenileme ve yaygınlaştırma projesinde, yönetmeliğe aykırı olarak yüzde 46.1 oranında keşif artışı yapılarak, Uçar firmasına 6 milyon 209 bin 114 dolar fazla hakediş ödendiği ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!