Eğitime kenetlenin

Güncelleme Tarihi:

Eğitime kenetlenin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2001 00:00


Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, eğitim konusunda kadınlara önderlik yapacak. Bayan sezer'in öncülüğünde, başta zorunlu öğrenim çağını geçirmiş genç kız ve kadınlar olmak üzere yetişkinler için ‘‘Ulusal Eğitime Destek Kampanyası’’ başlatılıyor. Bayan Sezer, tüm yurttaşlara, ‘‘Ulusal çabaları canlandırma ve ulusal dayanışmaya güç katma olanağı yaratacağına inandığımız bu ortak amaç doğrultusunda kenetlenme’’ çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı adına Semra Sezer'in önderlik ettiği kampanya ile ilgili şu bilgiler verildi:

‘‘Ulusal Eğitime Destek Kampanyası’’ projesine start dün verildi. Eğitsel etkinliklerse 8 Eylül ‘‘Dünya Okuma-Yazma Günü’’nde başlatılacak. Kampanyanın 2003 Eylül'ünde tamamlanması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili bakanlıklar ve il valilikleri ile işbirliğinde yürütülecek kampanyada, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü bireylerin görev almaları öngörülüyor.

Kampanyanın amacı, ülkemizde sosyo-ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan, eğitim olanağından yararlanamamış, zorunlu öğrenim çağını geçirmiş genç kız ve kadınlar başta olmak üzere, yetişkin nüfusun tümünün eğitim gereksinimlerini belirleyerek, eksik eğitimlerini tamamlayabilmelerine yönelik programlar uygulamak, yöre ve ülke ekonomisinin gelişmesi doğrultusunda temel yaşam becerileri kazanmalarına ve gelir getirici, istihdam kolaylığı sağlayıcı mesleki eğitim programlarından yararlanmalarına olanak sağlamaktır.

First Lady ağladı

Cumhurbaşkanı Sezer, 19 Mayıs için çeşitli okullardan öğrencilerin tören geçişini ayakta selamlayarak izledi. Özürlü ve engelli gençlerin geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Sezer'e, eşi Semra Sezer de ayağa kalkarak eşlik etti. Sezer çifti, özürlü ve engelliler kortejini birlikte alkışladılar. Bu sırada Semra Sezer duygulanarak, gözyaşlarını tutamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!