Eğitim kısaları

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kısaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2003 15:50

Haberin Devamı


Aka’da bilim şenliği

Aka Koleji, 10 Mart'ta '1.Bilim Şenliği'ni düzenliyor. Şenlik, çocukların bilimden korkmamaları ve bilimin eğlenceli bir amacı olduğunun öğretilmesi amacıyla düzenleniyor. Öğrencileri bilgi bombardımanına tutmak yerine, bilgiye nasıl ulaşabilecekleri eğlenceli deneylerle ve zeka oyunlarıyla gösterilecek.

İngilizce'de verimlilik

'İngilizce Eğitiminde Verimliliğin artması için elele' konferanslarının dördüncüsü, 8 Mart'ta Özel Florya Koleji'nde düzenlendi. Konferanslar, Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerini gelişmeye teşvik etmek ve eğitim alanındaki yenilikleri takip etmelerini sağlamak amacıyla yapıldı. Kavramsal Yapısı ve Organizasyonunu, Dilbilimci ve NLP Master uzmanı Belgin Öğrek'in yaptığı konferansta, toplam 30 konuşmacı yer aldı.

Haberin Devamı

Felsefe Olimpiyatları

Türkiye Felsefe Olimpiyatı'nın yedincisi bugün, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Samsun, Tarsus, Urfa ve Van olmak üzere sekiz merkezde saat 10.00'da yapılacak. Olimpiyatın İstanbul ayağı, Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda gerçekleşiyor. Felsefe dersi almış lise öğrencilerinin katıldığı yarışma niteliğindeki olimpiyatlara, her okul bir yarışmacıyla katılabiliyor.

Forum tiyatro

Ekol Drama Sanatevi'nin, tiyatro, yaratıcı drama ve eğitim alanında çalışanlara yönelik düzenlediği Luciano Iogna ile 'Forum Tiyatro ve Ortaya Çıkma Süreci' konulu atölye çalışması, 11-12-13 Mart'ta, 09.30-17.30 saatleri arasında yapılacak. Oyun, 14 Mart akşamı Ekol Drama Sanatevi'nde düzenlenen 'Forum Tiyatro' başlıklı söyleşide ele alınarak tartışılacak.

‘Cesaretle ilerlemek’

Bir Kültür Sanat Merkezi'nde, MareFidelis Kişisel Danışmanlık tarafından tasarlanan 'Cesaretle ilerlemek' konulu atölye çalışması yapılacak. Bu uygulamada, katılımcılar yaşamda ulaşmak istedikleri hedefler için harekete geçmelerine engel olan korku ve endişeleriyle tanışacak. Topluluk önünde konuşmak, istekleri açıkça talep etmek, yalnız kalmak, reddedilmek, başarısız olmak gibi korkularla baş etme yöntemleri öğretilecek. 15-16 Mart tarihlerinde yapılacak etkinlik, MareFidelis Kişisel Danışmanlık'ın kurucusu Dost Can Deniz tarafından verilecek. Bilgi için: 0212 291 28 71

Haberin Devamı

Girişim merkezinden eğitimler

Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi, mart ayında çeşitli seminerler düzenliyor. 15-16 Mart'ta 'Sonuç Odaklı Satış', 22-23 Mart'ta 'ISO 9001;2000 Kalite Yönetim Sistemi', 25-26 Mart'ta 'Sivil Toplum Kuruluşları İçin Proje Tasarımı' ve 29-30 Mart'ta 'İşletmeler İçin Proje Tasarımı' konularında eğitim seminerleri düzenlenecek. Bilgi için: www.girisimmerkezi.com

Ayşe Erzan'ın başarısı

L'Oeral'in Unesco işbirliği ile sürdürdüğü 'Bilim Kadınları Ödülleri' programında bu yıl Avrupa kıtası adına Türk bilim kadını Prof. Dr. Ayşe Erzan seçildi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli olan Erzan, 'fraktal geometri' kavramı konusundaki projesiyle ödüle layık görüldü. Erzan'ın yanı sıra Türk bilim kadını Ahu Altınkut Unvuoğlu da burs kazandı.

Haberin Devamı

Eğitim gönüllüleri

Bosch sponsorluğunda hazırlanan 'Eğitim Gönüllüleri Gezici Öğrenim Birimleri' yola çıktı. Anadolu'nun çeşitli illerine gidecek olan 'Bosch Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimleri'nde 12 bilgisayarlı bir bilgisayar odası ve bir serbest etkinlik odası var. Her çocuk toplam 12 saat eğitim desteği alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!