Eğitim kısalar

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kısalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 13:59

kısa... kısa... kısa... kısa... kısa... kısa... kısa...

Çocuklardan sergi
Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu öğrencilerinin resim ve seramik sergisi açıldı. 6 Haziran günü açılışı yapılan sergide, 22 öğrencinin guaj ve suluboya resimlerinin yanı sıra, farklı bir teknik kullanarak yaptıkları seramik panolar da yer alıyor. Levent'te bulunan Vakıfbank Sanat Galerisi'ndeki sergi, 20 Haziran tarihine kadar görülebilir.

Diploma sevinci
Fen Lisesi, Kolej ve Radyo-TV Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi'nden mezun olan 138 öğrencinin diploma töreni, Marmara Eğitim Köyü'nde yapıldı. Fen Lisesi birinciliğini Eda Çapa, Kolej birinciliğini Yankı Hermer, Radyo-TV-Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi birinciliğini Kaan Erbaydar kazandı.

Tarihi bina eğitimde
Sultanahmet Teknik Okulları'nın birinci derecede tarihi eser niteliğindeki ve 17 Ağustos depreminde hasar gören binaları tekrar eğitime sokuldu. Sony Eurasla Pazarlama A.Ş.'nin katkılarıyla onarılan eğitim birimlerinin açılışı, 6 Haziran günü Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı.

İELEV'de söyleşi
İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV), vakfın konferans salonunda 'Ahmet Ümit'i konuk etti. Ahmet Ümit ve İELEV bursiyer öğrencileri, 1 Haziran günü, Ümit'in son kitabı Kukla'dan hareketle 'Güncelden Edebiyata Suç' konusu üzerinde söyleşi yaptı.

Fatih’te festival
Fatih Koleji Bahçelievler Şubesi, '2'inci Çocuk Halk Oyunları Festivali'ni düzenliyor. 10-15 Haziran arasında gerçekleşecek olan festivale, İtalya, Rusya, Slovenya, Tayan, Polonya, Cezayir ve KKTC'den öğrenciler katılacak.

Öğrenci kitaplığı
Yüzyıl Işıl İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencileri, 23-24 Mayıs tarihlerinde Çanakkale'yi ziyaret ettiler. Atatürk'ün Bigalı Köyü'nde karargah olarak kullandığı evi de ziyaret eden öğrenciler, beraberlerinde götürdükleri kitaplarla köye bir kitaplık kazandırdılar.

Sanat festivali
Galatasaray Lisesi Kültür ve Sanat Festivali, 9-13 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Bu yıl 17'incisi gerçekleştirilecek olan festival, bugün saat 18;30'da okuldan mezun bakanlar, profesörler ve sanatçıların katıldığı açılış kokteyli ile başlayacak. 10 Haziran Pazartesi günü ise dört gün sürecek olan aktiviteler başlayacak. Akşamları profesyonel sanatçıların konserlerinin yer alacağı festival, 'Bulutsuzluk Özlemi' konseriyle sona erecek. Ayrıntılı bilgi için Tel; 0212 249 11 00

Liselilerden tiyatro
Özel İstanbul Koleji öğrencileri, William Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' isimli oyununu 'Pyramus ve Thisbe' ismiyle uyarladı. İngilizce olarak sahneye konan oyun, 31 Mayıs tarihinde Akatlar Kültür Merkezi'nde oynandı.

AKA Koleji´nde şiir gecesi
AKA Koleji öğrencilerinin düzenledikleri ´Geleneksel Şiir Dinletisi´, Yunus Emre Kültür Merkezi´nde gerçekleşti. 30 Mayıs akşamı yapılan ve birçok ünlü ismin katıldığı dinleti öncesinde, el sanatları ve yağlıboya sergisinin açılışı yapıldı.

Liseliler musiki konseri verdi
Etiler Lisesi Türk Musikisi Korosu´nun yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde sunduğu ´Yaza Merhaba Konseri´, MEF Okulları Büyük Konferans Salonu´nda gerçekleşti. Etiler Lisesi öğrencilerinden oluşan 59 kişilik koronun verdiği konser, veliler ve davetliler tarafından beğeniyle izlendi. 31 Mayıs akşamı gerçekleşen konserden önce bir konuşma yapan Okul Müdürü Oktay Armağan, 1961´de kurulan Etiler Lisesi´nin daha önce böyle bir konser vermediğini vurguladı.

Meslek Okulları toplantısı
Okul-sanayi işbirliğini geliştirme toplantısı, kamu ve özel sektörün yöneticileri ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. 30 Mayıs günü Maltepe Anadolu Meslek Lisesi´nde yapılan toplantıda, katılımcılara Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Gelişim Modeli ile Mesleki ve Teknik eğitimde yaygın ve örgün eğitim programları ele alındı. Toplantı sonunda, maddi ve manevi destek sağlayan katılımcılara plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!