Eğitim kısalar

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kısalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2002 15:12

TED İstanbul Koleji Vakfı öğrencileri, Cambridge Üniversitesi Sınav Genel Merkezi (UCLES) ile British Council işbirliğiyle düzenlenen İngilizce yeterlilik sınavlarında yüzde 96 başarı elde etti. Başarılı öğrencilere sertifikaları, bugün saat 14.00´te TED İstanbul Koleji Vakfı İlköğretim Okulu´nda düzenlenen törenle verilecek. Sınav, dört aşamada gerçekleştiriliyor ve öğrencilerin dinleme, konuşma ve okuma becerilerini ölçüyor. 1858 yılında kurulan UCLES, dünyanın en önemli eğitim değerlendirme merkezleri arasında yer alıyor.

Turizm-otelcilik mezunları
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı Eğitim Tesisleri Turizm-Otelcilik eğitim 13´üncü dönem mezuniyet töreni, 30 Ekim´de gerçekleşecek. İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Konferans Salonu´nda yapılacak törende diplomalarını alan öğrenciler, ``Turizm Meslek Andı''nı söyleyecek. Törende, Turizm-Otelcilik eğitim sorumlusu Şaban Ali Yaşaroğlu ve üniversite rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer birer konuşma yapacak.

Veliler kitap okuyor
Yenibosna İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, okul öğretmenlerinden Nermin Yılmaz´ın teşviki ve Denizlispor Teknik Direktörü Rıza Çamlıbay´ın maddi desteğiyle kitap okuyor. Çamlıbay, velilerin günde bir saat kitap okuyacakları ``Kitap Okuma Kampanyası''na 100 kitapla destek verdi. Öğretmen Nermin Yılmaz, ``Çocuk model olarak anne babayı ve büyüklerini örnek alır. Uyarıda bulunmaktan çok, çocuk gördüğü bir hareketi uygular. Çocuklarınız sizleri kitap okurken görmeli'' dedi. Yılmaz, sonucun şaşırtıcı olduğunu, bir aylık uygulama sonucunda velilerin kitap okuduklarını tespit ettiklerini belirtti.

AIESEC elemeleri
Her yıl 300´ün üzerinde başarılı öğrenciye yurtdışında staj imkanı sağlayan AIESEC´in eleme sınavı, 17 Kasım´da gerçekleşecek. AIESEC stajlarına üniversitelerin İktisadi-İdari Bilimler, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde okuyan lisans, yüksek lisans öğrencileri ve bu bölümlerden en fazla iki yıl önce mezun olmuş öğrenciler başvurabiliyor. Sınavda başarılı olarak yurtdışı stajına hak kazanan öğrencilerin maaşlı ve tam zamanlı staj ayarlamaları AISEC tarafından yapılıyor. Ayrıntılı bilgi, www.aiesec.org.tr adresinden alınabilir.Turizm-otelcilik mezunları
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı Eğitim Tesisleri Turizm-Otelcilik eğitim 13´üncü dönem mezuniyet töreni, 30 Ekim´de gerçekleşecek. İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Konferans Salonu´nda yapılacak törende diplomalarını alan öğrenciler, ``Turizm Meslek Andı''nı söyleyecek. Törende, Turizm-Otelcilik eğitim sorumlusu Şaban Ali Yaşaroğlu ve üniversite rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer birer konuşma yapacak.

İlk ISO 9001 DenizBank´ın
20 Ekim 2002 tarihli gazetemizde yayınlanan ´Garanti´ye kalite belgesi´ başlıklı haberde, Garanti Bankası´nın ISO 9001: 2000 versiyonu kalite belgesini alan ilk Türk bankası olduğu ibaresi yer almıştır. DenizBank´tan yapılan açıklamada, bu belgeyi alan ilk Türk bankasının 23 Temmuz 2001´de DenizBank olduğu belirtilmiştir. Düzeltiriz.

Geleceğe seferler başladı
Yenibir Akademi, bilişim sektöründe yeni bir gelecek edinme fırsatı sunan sertifika programlarında ´sınıf eğitimi desekli uzaktan eğitim´ kampanyası başlattı.
Kampanya kapsamında Yenibir Akademi´de MS Windows 2000 server sistemlerinin kurulması, optimizasyonu ve tasarımı konularını içeren MCSE sertifika programlarından 350 dolar, Cisco Network araçlarının yönetimi ve işletilmesi konularını içeren CCNA sertifika programlarından ise 300 dolara yararlanılabiliyor.
www.yenibirakademi.com, yenibir.com´un insan kaynakları alanındaki tecrübesi ve Koç Bryce´ın uzaktan eğitim alanındaki uzmanlığının birleşiminden doğan bir akademik eğitim platformu olarak 4 Eylül 2002´de açıldı. Yenibir Akademi açtığı ´Bilişim Okulu´yla sunduğu zengin eğitim portföyünü, kısa bir süre içerisinde yabancı dilden, işletmeye, iletişimden yönetim becerilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yeni okulların katılımıyla genişletmeyi planlıyor. Ayrıntılı bilgi için: 0216 489 03 80b

Sizinkiler Sembol´de
Sizinkiler çizgi kahramanlarının yaratıcısı Salih Memecan, Özel Sembol İlköğretim Okulu´nda söyleşi yapacak. Kitap Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıya katılacak olan Memecan, kitap sevgisi üzerine konuşacak. Her yıl yararlı ve ilgi çekici birçok konferans ve etkinlik düzenleyen Bahçelievler Özel Sembol İlköğretim Okulu Salonu´nda 7 Kasım´da yapılacak söyleşi, saat 13;30´da başlayacak.

Capitol resim yarışması
Capitol Alışveriş ve Eğlence Merkezi´nin düzenlediği ilköğretim okulları arası resim yarışması başvuruları 29 Ekim´de başladı. 7-9 ve 10-12 yaşları olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak yarışma sonunda başarılı olan öğrencilere Casio´dan çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 10 Kasım. Bilgi için www.capitol.com.tr

Bayındır Hayat´tan eğitim
Sektöre sigortacı yetiştirmeyi amaçlayan Bayındır Hayat, maddi ve manevi kaynaklarını eğitime yönlendirmeye devam ediyor. Yeni sistemle hazırlanan müşteri temsilcileri eğitim seminerlerinin yirmi birincisi, 30 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında Şile Resort Otel´de yapıldı. 38 müşteri temsilcisinin katıldığı seminer iki hafta sürdü. Seminerde, temel sigortacılık kavramları, finansal planlama, ürünler ile ilgili dersler ve uygulamalar yer aldı.

Fen Bilimleri´nden ödül
Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi, ÖSS´de Türkiye ve İstanbul genelinde ilk 100´e giren öğrencilerini ödüllendirdi. Öğrencilere ödülleri, 31 Ekim günü Bakırköy Şubesi´nin yeni binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törende verildi. Törenden sonra, Vedat Günyol, Mehmet Başaran, Erdal Atabek, Öner Yağcı, Ali Nesin ve Sunay Akın kitaplarını imzaladı.

Büyükşehir´den eğitim yardımı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Destek Kampanyası kapsamında, öğrencilere ücretsiz eğitim seti dağıtımı, karşılıksız eğitim yardımları, okul ve çevre düzenlemeleri, ücretsiz sağlık taramaları gibi yardımlarda bulunuyor. 5 Kasım günü saat 11:30´da Cemal Kamacı Spor Kompleksi´nde gerçekleşecek olan törenle, şehit çocuğu, öksüz ve yetim öğrencilere eğitim yardımı dağıtılacak.

Toktamış Ateş öğrencilerle
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Toktamış Ateş,«MD+BO» «MD-BO»Milli Eğitim Vakfı İstanbul Özel Eğitim Kurumları öğrencileri ile buluştu. 30 Ekim tarihinde okulda düzenlenen törene katılan Prof. Dr. Ateş ile öğrenciler ´Cumhuriyet ve Atatürk' konulu söyleşide biraraya geldi.

Ücretsiz ÖSS seminerleri
Final Dergisi Dershaneleri, ÖSS´de yapılan değişikliklerin öğrenci ve rehber öğretmenlere anlatıldığı ücretsiz özel seminer düzenlemeye başladı. Dershanenin Türkiye genelindeki tüm şubelerinde verilen seminerler için okullardan gelen talepler, randevu sırasına göre karşılanıyor. Ayrıca puan değişikliğini anlatan 600 bin kılavuz kitapçık da, Türkiye genelinde tüm okullara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Velilere panel
YÖRET Vakfı´nın düzenlediği ``Gençlerin Ruhsal Sorunlarına Yaklaşım'' paneli, 5 Kasım günü Galatasaray´daki Zoğrafyon Lisesi´nde gerçekleşecek. Saat 19.00´da başlayacak panele, Marmara Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meral Berkem ve Psikolojik Danışman Nazan Ürkmez konuşmacı olarak katılarak izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Proje, İstanbul´daki çeşitli liselerin bünyesinde, velilere yönelik bir panel dizisi halinde sürdürülüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!