EĞİTİM KISA

Güncelleme Tarihi:

EĞİTİM KISA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2001 15:42

MBA Tur İstanbul´da

Yurtdışında işletme yüksek lisansı (MBA) yapmak isteyen kişilerle üniversiteleri buluşturan MBA Tur, 27 Ekim´de İstanbul´da. Bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinliğe 60 uluslararası üniversite katılacak. Conrad Oteli´nde gerçekleşecek etkinliğe Türkiye´den Bilgi, Beykent, Doğuş, Koç ve Sabancı Üniversitesi katılıyor. MBA Tur´a katılan üniversiteler, ücretleri, eğitim süreleri, burslar, kariyer imkanları gibi konularda katılımcıları bilgilendirecekler. Bilgi için tel: 0212 283 41 24)

ÖSS adaylarına konferans

Fen Bilimleri Merkezi Dersaneleri ÖSS adaylarına yönelik ´Sınava Hazırlık Sürecinde Karşılaşılan Sorunlarla Başedebilme´ konulu seminer düzenliyor. Konferans 20 ve 27 Ekim´de olmak üzere iki kez gerçekleşeek. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi´nde yapılacak konferansa konuşmacı olarak Prof.Dr. Özcan Köknel katılacak. Köknel, ÖSS´ye hazırlanan adayların karşılaştıkları sorunları, sınav kaygısının nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatacak.

Engelli çocuklara seminer

Yön İletişim Danışmanlık Eğitim Hizmetleri, anaokulu, ilköğretim, lise öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerine ile engellilere yönelik eğitim semineri düzenliyor. Kekeme, artikülasyon bozukluğu, tik bozukluğu, otistik bozukluk, hiperaktivite, uyum bozukluğu, depresyon, dikkat eksikliği, cinsel kimlik bozukluğu, okul fobisi, okul sorunları, kişilik bozukluları gibi konuların işleneceği seminere katılım ücretsiz olacak. Bilgi için tel: 0216 360 20 30

Her mesleğe yabancı dil

Berlitz Dil Merkezi, mesleki yabancı dil eğitim programları düzenliyor. Kurum, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, İbranice, Arapça ve Rusça dillerinde de eğitim veriyor. Şirket temel eğitimlerin yanısıra, çalışanlara yönelik«MD-BO» hukuk«MD-BO», bankacılık, reklamcılık, mühendislik alanlarında mesleki yabancı dil eğitimi veriyor. (Bilgi için tel: 0212 293 74 00)

Hayvan dostları festivali

Çevre Koleji, Kadıköy Belediyesi´nin desteğiyle ´Geleneksel Hayvan Dostlarımız Festivali´nin ilkini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen festivalde öğrenciler, evlerinde besledikleri evcil hayvanlarla katıldılar. Konuk dernekler Evsiz Hayvanlar ve Doğayı Koruma Derneği, Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği ve veterinerler çocukları hayvanlar konusunda bilgilendirdi.

Öğretmen sempozyumu

Bu «MD+BO»«MD-BO»yıl beşincisi düzenlenen Sonbahar Öğretmen Sempozyumu´na Eyüboğlu Eğitim Kurumları ev sahipliği yaptı. Sempozyum, İngilizce ve Türkçe konuşan öğretmenlerin bilgi alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefliyor. Sempozyuma Türkiye genelinde ağırlıklı olarak iki dilde eğitim veren okullardan bine yakın Türk ve yabancı öğretmen katıldı. Teması ´Ulusal Sınırlar, Uluslararası Bir Bakış´ olan sempozyuma, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Edirne´den öğretmenler katıldılar.

«MDNM»Sabancı´ya yeni dekan

«MD+BO»«MD-BO»Sabancı«MD-BO» Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı´na Prof. Dr. «MD+BO»«MD-BO»Ahmet Alkan«MD-BO» atandı. Lisans derecesini 1969 yılında Brown Üniversitesi´nde biteren Prof. Dr. «MD+BO»«MD-BO»Alkan«MD-BO», yükseklisans ve doktora eğitimini 1973 ve 1975 yıllarında «MD+BO»`«MD-BO»`Yöneylem Araştırması``«MD-BO» dalında California Üniversitesi Berkeley´de yaptı. «MD+BO»«MD-BO»Alkan«MD-BO», Ecole Polytechnique, Paris, ULB ve Louvain Üniversiteleri´nde konuk öğretim üyesi olarak görev aldı. Alkan«MD-BO»´ın «MD+BO» «MD-BO»``İktisat Kuramı``«MD-BO»,«MD+BO» «MD-BO»``Oyunun Kuralları``«MD-BO», «MD+BO»«MD-BO»``Eşleme``«MD-BO» ve «MD+BO»«MD-BO»``İhale``«MD-BO» kuramları alanlarında çalışmaları bulunuyor.

Kış spor okulu

Fevziye«MD-BO» Mektepleri Vakfı«MD-BO» (FMV) Işık Spor Kulübü basketbol, futbol, yüzme ve voleybol alanında Kış Spor Okulu açıyor. FMV Spor Okulları´nın Genel Koordinatörlüğü´nü Türkiye Basketbol Milli Takımları Eski Teknik Direktörü «MD+BO»«MD-BO»Önder Seden«MD-BO»«MD+BO» «MD+BO»«MD-BO»yapıyor. Spor Okulları´nda dersler 6-14 yaş grubuna yönelik olarak düzenleniyor. Kış Spor Okulları´nın ilk dönemi 6 Ekim´de başlayıp 25 Kasım´da bitecek.

 

CDM´den kriz eğitimi

CDM İletişim ve Gelişim Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Türkiye´nin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz nedeniyle stres altındaki çalışanlara motivasyon eğitimleri veriyor. Program, yaratıcı çıkış yolları, kişisel misyonun yeniden gerçekleşmesi, ve zorluklarla başedebilme gibi başlıkları içeriyor.

Akademili XML´ciler

Software AG, ´XML Akademi Eğitim ve Sertifika Programı´ düzenliyor. Eğitim, XML kavramları ve Tamino XML Server olmak üzere iki farklı programdan oluşuyor. Eğitim sonrasında yapılacak sınavlarda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar. (Detaylı bilgi; www.softwareag.com.tr)

´Hayalinizdeki Hastane´ yarışması

Kadıköy Şifa Hastanesi 25´inci yıl etkinlikleri çerçevesinde 8-11 yaş grubundan çocuklara yönelik ´Hayalinizdeki Hastane´ konulu resim yarışması düzenliyor. Son katılım tarihi 31 Ekim olan yarışmada birinciye Paris Disneyland gezisi, ikinciye bilgisayar, üçüncüye bir yıllık Tatilya gezisi ödülü verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin gönderdikleri resimlerin arkasına isim soyad, adres ve telefon numarası yazarak PK 356 Avpim adresine göndermeleri gerekiyor.

Çağrı merkezi eğitimi

Sistema Yönetim ve Bilgi Çözümleri ortağı ICMI Başkanı Brad Cleveland´ın 9-10 Ekim´de vereceği ´Etkin Çağrı Merkezi Yönetimi´ semineri ABD´ye yapılan saldırı nedeniyle 22-23 Kasım´a ertelendi. Cleveland seminerde ´Çağrı Merkezi Yönetimi; Günümüzün Dinamik Çağrı Merkezlerinde Başarılı Olma Yönetimi´ konulu bir konuşma yapacak.

Yeni mezunlar ´gelişecek´

Kişisel Gelişim Platformu, 19 Ekim´de üniversite son sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik kişisel gelişim eğitimleri düzenliyor. Son başvuru tarihi 12 Ekim olan seminerler 19 Ekim´de başlayacak ve üç gün sürecek. Başvuru için faks: 0312 441 53 99

Nobel sanallaşıyor

Nobel Vakfı Cisco Systems´in katkılarıyla bilimsel ve kültürel gelişmelerin 100 yılını dijital arşivlere dönüştürüyor. Arşivde yer alan gelişmeler internet TV yayını tekniği ile hazırlandı. Nobel, benzer teknikleri web sitesinde de kullanıyor. Siteyi ziyaret eden kişiler sanal laboratuvarları ve müzeleri gezme fırsatı yakalıyorlar. (www.cisco.com/nobel)

Tasarımcıya ´özel´ sertifika

Sertifikalı İnternet Web Tasarımcısı Programı (CIW) yetkili eğitim kuruluşu Bilge Adam, 1996´dan bu yana hizmet veriyor. CIW Eğitimleri, internet ve e-iş uygulamalarının yanı sıra Cisco, Microsoft ve Novell gibi platformları da kapsıyor. Bilge Adam bu programların yanısıra LBS (Logo Business Solution) tarafından kullanılan SQL sertifikası da veriyor. LBS, SQL sertifikası olmayan bayilere satış izni vermiyor. Bilgi için tel: www.bilgeadam.com

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!