Ege'de deprem fırtınası sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Egede deprem fırtınası sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2004 15:39

Güney Ege, depremlerle sarsılıyor. Bölgede 5 Ağustos günü başlayan sarsıntılar, ertesi gün Gökova'da 5.4, Milas'ta 4.2 büyüklüğündeki deprem ve artçıları ile devam etti. Deprem, Muğla, Bodrum, Marmaris, Didim, Fethiye ve Daçta'da da hissedildi.

Haberin Devamı

Bu depremin dışında aynı yerde, saat 06.17'de 3.7, saat 06.25'te 3.1, saat 06.45'te 3.2, saat 06.49'da 4.3, saat 07.02'de 3.8, saat 07.26'da 4.1, saat 07.34'te 3.3, 07.47'de de 3.2 büyüklüğünde 8 yer sarsıntısı daha kaydedildi.

 

Yetkililer, son birkaç gündür bölgede bir deprem hareketliliğinin söz konusu olduğunu bildirdiler.

 

MUĞLA VALİSİ: HERHANGİ BİR CAN VE MAL KAYBI OLMADI

 

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla'da il genelinde meydana gelen depremler sırasında herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

  

Aksoy yaptığı yazılı açıklamada, merkez üssü Gökova Körfezi olan ve saat 06.01'de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremi, saat 07.19'da 5.0 büyüklüğündeki depremin takip ettiğini belirterek, depremlerin Muğla il genelinde hissedilmesine rağmen herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını kaydetti. Aksoy açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

Haberin Devamı

  

“Muğla'da dün saat 16.03'ten bu yana merkez üssü Gökova Körfezi olan hafif şiddette çok sayıda deprem meydana geldi. Bu depremlerden en büyüğü, bu sabah 06.01'de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem oldu. Meydana gelen depremler sırasında telaşlanan 3 kişide yumuşak doku travması, dört kişide de kırık ve çatlak olmak üzere toplam 7 kişinin hafif şekilde yaralandığı tespit edildi.”

 

MARMARİS'TE DEPREM TOPLANTISI

 

Muğla'da meydana gelen ve Marmaris'te de hissedilen depremleri değerlendirmek amacıyla Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplantı yapıldı.
  
Özdemir başkanlığındaki toplantıya Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İçmeler Belediye Başkanı Yavuz Çokberkit, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, İlçe Jandarma Birlik Komutanı Binbaşı Yusuf Kenan Topçu ve İlçe Emniyet Müdürü Akif Ezer katıldı.

 

Haberin Devamı

Toplantıda, belediye başkanları, depremin kendi bölgelerindeki yansımaları ve aldıkları önlemler hakkında bilgi verdi. Özdemir, paniğe neden olabilecek ve turistleri rahatsız edebilecek davranışlarda bulunulmaması gerektiğini söyledi.

 

MARMARİS'TE 2 YARALI

 

Öte yandan Marmaris İlçesinde de panik nedeniyle yaralanan iki kişi Marmaris Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

 

Hastane yetkilileri yaralılardan Hasan Enis'in ayağının, Eşref  Şenses'in de kolunun incindiğini ve ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiklerini söylediler.

 

MİLAS'TA DEPREM

 

Saat 08.46'da, merkez üssü Muğla'nın Milas ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
  
Bu sarsıntının, yerin 5.6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

 

Haberin Devamı

PROF. AKÇIĞ: DEPREM FIRTINASI YAŞANIYOR

  

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde “deprem fırtınası” yaşandığını bildirdi.

  

Muğla ve çevresinde meydana gelen depremlerin artçı veya öncü olup olmadığının bilinmediğini ifade eden Akçığ, Ege Bölgesi'ndeki depremlerin 4.5-6.5 büyüklükleri arasında olduğunu ve bu büyüklükteki depremlerin yıkıcı olmadığını, ancak Türkiye'de yapı ve zemin sağlamlığına göre yıkıcı olabileceğini kaydetti.

 

GÜNEY EGE'DE ÖNCEKİ GÜN VE DÜN

 

Kandilli Rasathanesi tespitlerine göre ilk deprem önceki gece saat 23.29’da Datça’da meydana geldi. 3.5 büyüklüğünde depremin ardından 01.33’te Milas ve 02.35’te Datça’da 3 büyüklüklerinde iki deprem daha oldu.

 

Haberin Devamı

Bu saatten sonra Gökova Körfezi’nde depremler başladı. Dün saat 05.05’te 3.4’le başlayan Gökova’daki depremlerin en şiddetlisi saat 16.11’de 5 büyüklüğünde oldu. Saat 16.35’te 4, saat 7.17’de 4.3 büyüklüğünde iki sarsıntı daha oldu.

 

Gökova’da son 24 saatte 26, Güllük Körfezi, Milas, Bayır, Datça, Aydın-Germencik ve İzmir-Karaburun’da 3 ve 4.3 büyüklüğünde 18 sarsıntı kaydedildi.

 

TATİLCİLER TEDİRGİN

 

Depremler turistik yörelerde korku ve heyecana yol açtı. Vatandaşlar depremin devam edip etmeyeceği hakkında bilgi almak isteyince telefonlar kilitlendi. Arka arkaya yaşanan sarsıntılar, turizmin gözde merkezi Bodrum’da da korkuya yol açtı.

 

Turistler otel ve tatil köylerindeki odalarından terk ederek zamanlarının büyük bölümünü sahil kıyılarında ve kafeteryalarda geçirmeyi tercih ederken, tur rehberlerini soru yağmuruna tuttu. Büyük şehirlerden tatil için gelen yerli turistlerin ise nispeten soğukkanlı davrandığı gözlendi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!