Güncelleme Tarihi:
Sedefçi, yaptığı açıklamada, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunu coşkuyla kutlandıklarını ifade ederek, kent hakkında çıkan olumsuz haberlerin kutlamalara gölge düşüreceğini söyledi.
Resmi geçit töreni sırasında avcıların vurdukları hayvanları sergilemesinin yıllardır sürdürülen bir gelenek olduğunu anlatan Sedefçi, şunları söyledi:
“Televizyonlarda çıkan görüntüler hiç hoş değil. Avcılar Derneği her sene sürek avına çıkar. Bu gelenek kentimizde 50 yıldan beri yapılıyor. Törende geçen avcıların hepsi belgeli avcılardır. Avladıkları hayvanlar da yasal olarak avlanmıştır. Avcılar geçit merasiminde 3-5 av hayvanını sergilemişlerdir. Bu uygulama bütün Trakya'da yapılıyor. Geçit merasiminde asla bir katliam söz konusu değildir. Bu, bir geleneğin yansımasıdır. Edirne'nin hayvan katliamı yapan bir kent gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum.”
Sedefçi, Türkiye'nin en doğru hayvan bakım evinin Edirne Belediyesinde bulunduğunu, hayvan katliamı yapan bir il değil, aksine hayvanları seven ve onlara bakan bir il olduklarını belirtti.
“MEDYADA BU ŞEKİLDE YER ALMAKTAN ÇOK ÜZGÜNÜZ”
Edirne Avcılar Kulübü Başkanı Murat Şirmen de resmi geçit töreninde av hayvanlarının geçirilmesinin çok eski bir gelenek olduğunu belirtti.
Edirne'nin kurtuluş törenlerinde avcıların, vurdukları birkaç hayvanı sergilediğini ifade eden Şirmen, şöyle konuştu:
“Dün, avcılar olarak sadece vurduğumuz birkaç av hayvanını sergilemek istemiştik. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Tugay Komutanımıza, vurulan üç tavşanı hediye edecektik ama olmadı. Bu, tarihi çok eskilere dayanan bir gelenektir. Hayvanlar, av günlerinde ve yasal olarak avlanmıştır. Medyada bu şekilde yer almaktan çok üzgünüz. Biz katliam yapmadık. Edirne Avcılar Kulübü olarak 2000'den fazla üyemiz var. Bu kadar çok üyenin birkaç av hayvanı vurmasını katliam olarak değerlendirdiler. Avcılar olarak bir daha törenlere katılmayacağız.”