Edirne'de hayvan barınağına bandolu açılış

Güncelleme Tarihi:

Edirnede hayvan barınağına bandolu açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 16:19

EDİRNE Belediye Başkanlığı tarafından Sokak Hayvanları Barınağı Birimi binası önüne yaptırılan Japon köpeği Hachiko heykeli, Bando Takımı eşliğinde kırmızı kurdele kesilerek açıldı. Köpeğin hayat hikayesini anlatan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "10 sene sahibini hala bekleyebiliyorsa bir köpek, insana karşı sevgi ve saygının, bağlılığın somut ifadesidir" dedi.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından demir alaşımlı polyesterden 1.5 metrelik mermer üzerine 7 bin liraya yaptırılan Japon köpeği Hachiko heykelinin açılışı için Sokak Hayvanları Barınağı Birimi binası önünde tören düzenlendi. Belediye bandosunun da hazır bulunduğu açılışa, okullardan çok sayıda öğrenci ile hayvan severler katıldı. Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, barınma evini gezerek yeni hizmete giren Kedi Bakım Bölümünü tanıttı. Bir kediyi önce kucağına, ardından da omuzuna alarak seven Sedefçi, kediyi öperek bir süre ilgi gösterdi.

KIRMIZI KURDELE KESTİ

Ardından bina önünde yaptırdıkları Japon köpeği Hachiko heykelinin açılışını bando takımının müzikleri eşliğinde yapan Sedefçi, hayvanları ve doğayı çok sevdiğini ifade ederek, "Japonya’da Hachiko isimli köpek sahibi öldükten sonra 10 yıl işe gittiği tren istasyonunda her akşam giderek gelmesini bekleyen bir köpek. Olağanüstü acı bir hikayesi var. 10 yıl sahibini hala bekleyebiliyorsa bir köpek, insana karşı sevgi ve saygının, bağlılığın somut ifadesidir. Biz de insana ve hayvana sevgi sayıyı bu heykelle noktalamış Edirne’ye hediye etmiş oluyoruz. Hayvanı ve doğayı sevmek hayatın en güzel şeyidir. Ben ufak bir bahçeli bir evde yaşıyorum. Ağaçlarla bezeli benim bahçem. 40’a yakın tavuk, horozum var. 40’a yakın kazım, ördeğim ve köpeğim var. Onlarla birlikte acayip mutluyum ben. Tüm insanlara böyle bir yaşam diliyorum. Doğa, insan ve hayvan sevgisi olduktan sonra her şeyin kolay olduğunu görüyorsunuz" dedi.

SEDEFÇİ’NİN ZOR ANLARI

Sedefçi’nin konuşması sırasında başının çevresinde dolaşan bir arı ise tedirginlik yarattı. Bir süre elleriyle arıyı kovmaya çalışan Sedefçi, alerjisi olduğunu ifade ederek, "Eğer ısırırsa hemen hastaneye gitmem gerekiyor. Çünkü arıya karşı alerjim var" dedi. Bir süre arının kendisine yaklaşmaması için elleriyle hareketler yapan Sedefçi, uzaklaşmasının ardından konuşmasına devam etti.

HACHİKO HATIRASI

Açılış programının ardından öğrenciler ve hayvan severler Japon köpeği Hachiko heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirerek barınağı gezdi.


JAPON KÖPEĞİ HACHİKO

Tokyo Üniversitesinde Ziraat Fakültesinde profesör olan Hidesaburo Ueno’un Akita cinsi köpeğidir. Profesör çalıştığı üniversiteye her sabah trenle gider ve köpeği Hachiko Shibuya istasyonuna kadar Ueno’ya eşlik eder. Köpek akşamları da kendiliğinden istasyona gelerek profesörün dönmesini bekler.

1925’te Hidesaburo Ueno çalıştığı üniversitede kalp krizi geçirir ve ölür. Sadık köpeği 10 yıl boyunca aynı istasyona giderek sahibinin gelmesini bekler. 1931 yılında Japon hükümeti Akita cinsi köpekleri ulusal hazine ilan eder. Hachiko’nun profesöre olan bağlılığı Japonya’da ulusal sadakatin sembolü haline gelir. 8 Mayıs 1935’te Hachiko bir sokakta ölü olarak bulunur. Shibuya tren istasyonunda tam Hachiko’nun sahibini beklediği yerde köpeğin bronz heykeli bulunmaktadır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!