Edirne'de fare paniği

Güncelleme Tarihi:

Edirnede fare paniği
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 15:56

EDİRNE'nin Karaağaç Mahallesi son zamanlarda farelerin istilasına uğradı. Sayıları her geçen gün artan fareler mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Uzun süre farelerle mücadele eden mahalle sakinleri faralerden başa çıkamayınca belediyeden destek istedi. Edirne Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri evlerde ve çevresinde ilaçlama yaptı. Yapılan ilaçlamaya rağmen mahalleli faralerden kurtulamadı.

Genellikle tek taklı müstakil evlerin çevresi ile bazı evlerin içinde görülen ve oldukça büyük fareler ev sahiplerini uykularını kaçırır hale geldi. Geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerinin yaptığı ilaçlamaya rağmen mahalle sakinleri farelerden kurtulamadı. Bunun üzerine vatandaşlar ellerinde soparlarlya fare avına çıktı ve karşılaştıkları fareleri öldürmeye başladı.

Karaağaç’ta fare artışının iki nedenden kaynaklandığını tahmin ettiklerini belirten Edirne Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Rodoplu, “Bunlardan bir tanesi bölge yaşanan su baskınları. Su baskınları sonucu yuvaları bozulan fareler yem bulabilecekleri bölgelere yöneliyor. İkinci bir neden ise, tarımsal ilaçlama sonucu yılanların sayısında meydana gelen azalma."dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!