Edirne, Tekirdağ, Bilecik ve Kırklareli'nde bugün (9 Ocak pazartesi) okullar tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

Edirne, Tekirdağ, Bilecik ve Kırklarelinde bugün (9 Ocak pazartesi) okullar tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 16:46

Yoğun kar yağışının ardından tatil haberleri peş peşe geliyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde (9 Ocak pazartesi) okullar tatil mi sorusu yanıtını buldu, açıklama geldi. Bilecik Valiliği'nden yapılan açıklamada ise olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Söğüt ve Yenipazar ilçeleri ile bağlı köylerinde önlem amaçlı olarak eğitime 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.  Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, “Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.” dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.      

Kırklareli'de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.   Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Aşım, “Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.” dedi.  Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.    

Haberin Devamı

Tekirdağ Valiliği de açıklama yaptı. 

"09/01/2017 Pazartesi günü merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle 1 (Bir) gün tatil edilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personel 09/01/2017 Pazartesi günü 1(Bir) gün idari izinli sayılacaktır."

MERİÇ NEHRİ BUZ TUTTU

Edirne, Tekirdağ, Bilecik ve Kırklarelinde bugün (9 Ocak pazartesi) okullar tatil mi

Edirne'den geçen Meriç Nehri'nin bazı kesimleri buz tuttu. Kentte hava sıcaklığının gece sıfırın altında 20 dereceye yaklaşması nedeniyle akarsu ve süs havuzları dondu, yollarda buzlanma meydana geldi. Bulgaristan'dan doğup Edirne'den yurda giren Meriç Nehri'nin, Karaağaç Mahallesi'ndeki Meriç Köprüsü kesimlerinde yer yer buzlanma meydana geldi. Durağan kısımları donan nehrin, akan bölümünden ise buz kütleleri gelmeye başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!