Edirne Vakıflar Bölge Müdürüne 12 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Edirne Vakıflar Bölge Müdürüne 12 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 10:46

EDİRNE Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer hakkında, Hıdırağa Camii onarım ihalesine fesat karıştırdığı suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bölge Müdürü, ihalede son aşamaya kalan üç firma temsilcisinden bazıları ile komisyon başkanına, ihalenin istediği şirkete verilmesi için telkinde bulunmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü geçen yıl Hadırağa Camii’nin restorasyonu için ihale açtı. İhalede en düşük teklifi İy-Ka İnşaat, Vakıf İnşaat, Akademi İnşaat verdi. İhale komisyonu üç firma hakkında en düşük fiyat sorgulaması yapılmasına karar vererek son olarak yazılı teklifleri istendi. Bu dönemde Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, ihale komisyonu başkanı Orhan Kaynak, komisyon üyesi Barış San ile son üç firma arasına yer alan İy-Ka İnşaat temsilci Yücel Kaya’ya ihalenin ‘Vakıf İnşaat’a verilmesi yönünde telkinde bulunduğu iddiasıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şikayet edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişleri, iddialarla ilgili hazırladığı raporda, Bölge Müdürü Hüseyin Özer hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

TÜM TARAFLARI ETKİLEMEYE ÇALIŞMIŞ

Suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcısı Mustafa Eşer, müfettiş raporları ve tanık beyanlarına dayanarak hazırladığı iddianamesinde, ihale süreci devam ederken Bölge Müdürü Özer’in kurumda mimar olarak görev yapan komisyon üyesi Barış San’a, ‘ihaleyi vakıf inşaat alırsa iyi olur’ diyerek etkilemeye çalıştığını yazdı. Savcı Eşer iddianamesinde ilk telkinden birkaç gün sonra Bölge Müdürü Hüseyin Özer’in bu kez Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü ve komisyon üyesi Ahmet Saraç’a, ‘ihaleyi Vakıf İnşaat kazanmasının iyi olacağı’nı söylediğini de anlattı. Cumhuriyet Savcısı Mustafe Eşer iddianamesinde, bu dönemde Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer’in odasında ihale komisyon üyesi Ahmet Saraç ve en düşük teklifi verenlerden İy-Ka İnşaat temsilcisi Yücel Kaya’nın olduğu sırada konuyu yeniden gündeme getirdiğini kaydetti. Savcı Eşer, sanık Bölge Müdürü Özer’in bu kez son üç arasında yer alan inşaat şirketi yetkilisi Kaya’ya, ‘aşırı düşük fiyat teklif sorgulamasına cevap vermemesi, ihaleyi Vakıf İnşaat’ın kazanmasını istediği’ni söylediğine de iddianamesinde yer verdi. Bölge Müdürünün bu sözlerine İy-Ka şirketinin yetkilisi Kaya’nın, işe ihtiyacı olduğunu ve uygun teklif vermek istediğini söylemesi üzerine, aşırı ısrarlara dayanamayarak, bu kez kabul eder gibi görünerek, ‘emriniz olur’ diye yanıt verdiği de iddianamede yer aldı.

Haberin Devamı

12 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Müfettiş raporu ve tanık beyanları üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Eşer, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer’in ihale komisyonu üyelerini Vakıf İnşaat lehine etkilemeye çalıştığı, ihaleye katılan ve her türlü belgeleri hazır olan firma yetkilisine de son teklif vermemesi konusunda engellemeye çalışarak, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçunu işlediği iddiasıyla 5 yıl ile 12 yıl arasında hapis istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!