Edirne’de yardım kargaşası

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de yardım kargaşası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 16:00

Edirne'den Ardahan'a Sinop'tan Antalya'ya Türkiye'nin her köşesinde muhtaç vatadaşlar 100-200 TL arasında yardım almak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu kuyruklar yoksulluğun fotoğrafı. Manzara Edirne'den Ardahan'a değişmiyor. İşte iki örnek. Birincisi bugün Edirne'den ikincisi önceki gün Diyarbakır'dan. Yanı kentler ayrı kuyruklar aynı.

Haberin Devamı

EDİRNE Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan para yardımını almak isteyenler, dağıtım merkezinin önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Metrelerce kuyruk oluştu 

Diyarbakır'daki yardım kuyruğundan kareler  

Edirne Valiliği yanındaki SYDV binasının önünde yardım için toplananlar izdiham yarattı. Yaşanan izdiham üzerine polis ekipleri bekleyenleri zorlukla sıraya soktu. Yardımın düzenli yapılması için sıranın oluşturulmasından sonra vatandaşlar sırayla içeriye aldı. SYDV yetkilileri, yardıma muhtaç vatandaşlara aile başına 100 ile 150 TL arasında nakdi yardım yapıldığını söylediler. Edirne’de toplam 2 bin vatandaşın bu yardımdan faydalanacağını açıklayan yetkililer, “Hak sahiplerinin aynı anda gelmesi ve acele etmesi nedeniyle kargaşa yaşandı” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!