Eczaneler ve sağlık ocakları bugün açık mı?

Güncelleme Tarihi:

Eczaneler ve sağlık ocakları bugün açık mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 23:06

Eczaneler ve sağlık ocaklarının çalışma saatleri merak konusu oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla devlet daireleri, resmi kurum ve kuruluşlarının birçoğu bugün tatil. Peki, eczaneler ve sağlık ocakları bugün açık mı?

Haberin Devamı

Resmi tatil kapsamında olduğu için birçok kurumun tatil olduğu 30 Ağustos gününde, eczane ve sağlık ocaklarının çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Konu hakkında araştırma yapan vatandaşlar, bulacaklara yanıtlara göre planlarını şekillendirmek istiyor. Peki, eczaneler ve sağlık ocakları 30 Ağustos'ta açık mı?..

SAĞLIK OCAKLARI

Sağlık ocakları, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır. Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir. Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.

ECZANELER

Haberin Devamı

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır; Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!