Ecevit'ten ilk vaat

Güncelleme Tarihi:

Ecevitten ilk vaat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2002 02:12

Başbakan Bülent Ecevit, seçim kararı alınmasının ardından ilk olarak gittiği Hacıbektaş'ta Türkiye'nin bölgede laiklik ve demokrasiye öncülük etmesini Alevi-Bektaşi kültürüne bağlayarak, Alevilerin gönlünü okşadı.

Ecevit, ‘‘Alevi-Bektaşi kültürü tarikatçılığın ve mezheplerin ötesinde inanç ve kültür birikimidir. Tüm tarikat ve mezheplere doğru yolu gösterecektir’’ dedi. Siyasi mesaj vermekten kaçınan Ecevit, Hacıbektaş'a üniversite sözü verdi.

Rahşan Ecevit ile birlikte helikopterle Hacıbektaş'a gelen Ecevit, ‘‘Alevi-Bektaşilerin Tarihsel ve Toplumsal Boyutları’’ konulu panele katıldı. Ecevitler, panelin yapıldığı salona girişlerinde ‘‘Halkçı Ecevit’’ sloganları ve alkışlarla karşılandı.

200 BASAMAK MERDİVEN İNDİ

Ecevit’
in 200 merdiven basamağı inerek katıldığı panelin açılışını yapan Hacıbektaş Belediyesi Başkanı Mustafa Özcivan'ın, ‘‘Hacıbektaş'a fakülte istiyoruz’’ talebine müjdeli bir yanıt verdi. Ecevit, rahatsızlığından birkaç ay önce Hacıbektaş merkezli Hacıbektaş adı taşıyan üniversite kurulmasını yetkililerden rica ettiğini belirterek, ‘‘Bu üniversite Türkiye'ye değil tüm insanlığa ışık tutacaktır’’ dedi. Ecevit, ‘‘Gücüm ve olanaklarım devam ederse yakın zamanda üniversitenin gerçekleşmesini temenni ediyorum’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!