‘Ecevit şapkası’ İzmir’den geldi

Güncelleme Tarihi:

‘Ecevit şapkası’ İzmir’den geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 01:24

CHP’nin 33. Kurultayı dramatik bir şekilde sona erdi. Geçmişte bir partilinin hacca gitmek istemesini alaylı bir dille eleştiren, açık kalan cep telefonunun dinlenmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan, hatta bazı çevrelerce istifası istenen Önder Sav, son ‘manevrası’ ile 53 yıllık dostu Deniz Baykal’ı Angora’daki evine ‘hapsetti’.

Baykal, bütün bu tartışmalarda Sav’ı ‘tek geçerim’ diyerek daima arkasında durmuştu. Ama Sav son kriz sonucunda Deniz Baykal’ı saf dışı bırakarak ipleri elinde tutmaya devam edeceğini gösterdi.
m PM listesinde Önder Sav ve Gürsel Tekin’in en düşük oyları alması, yandaşlarının bu isimleri çizmesinden kaynaklandı. Kurultay’ın en ilginç sonuçlarından biri de buydu.
m Kurultay’ın kırgınları da vardı. MYK üyesi Ali Kılıç, Kılıçdaroğlu’na yakın olmasına karşın listede yer alamadı. Kılıç çevresine, “AKP’yi sarsan Deniz Feneri Dosyası” üzerinde gösterdiği çabaları anlatırken “RTÜK eski Başkanı Zahit Akman hâlâ yerinde duruyor, benim ise kellem alındı” diyordu.
m Ali Topuz, Gürsel Tekin’in önceki geceki liste tepkisinde adının geçmesine sinirlendi ve “Benim adımı kullanmak Sav’ın listesi üzerinde oyun oynamak istediler. Siyasetçi önce dürüst olmalıdır, nerede duracağını bilmelidir” dedi.
m Baykal’a en yakın isimlerden olan Mehmet Sevigen, gazetecilere “Parti olarak çok mutluyuz; birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Eleştiri yapmam. Yeni arkadaşlarımızın başarısı bizim de başarımızdır. Uzun yürüyüşte en önde koşacağız, hatta biz maraton...”
m Kılıçdaroğlu’na giydirilen ‘Ecevit kasketi’nin İzmir’den getirildiği anlaşıldı. “2 numara” kasketi Gaziemir Belediye Başkanının eşi Kemeraltı’ndan alıp Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy’a vermiş, o da takmıştı.
m TV 8 kameramanı Ufuk Karagül’ü görüntü çekerken yaşanan arbede sonucu düşerek ayağını kırması, bunun gibi salonda ortaya çıkan sağlık sorunlarına özen gösterilmemesi çok kişinin tepkisine neden oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!