Ecevit CNN'e konuÅŸtu: DerviÅŸ'in durumu bu hafta belli olur

Güncelleme Tarihi:

Ecevit CNNe konuÅŸtu: DerviÅŸin durumu bu hafta belli olur
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2002 14:45

Başbakan Bülent Ecevit CNN İnternational´a verdiği demeçte, Türkiye´deki siyasi krizi anlattı ve Devlet Bakanı Kemal Derviş´in hükümette kalıp kalmayacağını bu hafta içinde belli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ecevit CNN muhabiri Jerrold Keasser´in sorularını yanıtladı. Ecevit, Keasser´in, 'Şu andaki krizi geriye çevirebilir misiniz?' şeklindeki sorusuna, 'Son 3 yıl içinde çok uyumlu bir koalisyon hükümeti devam etmekteydi. Ancak uzun bir koalisyon döneminin ardından insanlar, farklı siyasi eğilimlere doğru kayabiliyorlar. Korkarım ki, çalkantılı bir dönemden geçiyoruz. Bu bir süre daha devam edecektir. Ancak demokrasi Türkiye´de yerleştirmiştir. Ekonomimiz de iyileşme belirtileri göstermiştir. Şimdi tabi bir hükümet değişikliği bekleniyor' cevabını verdi.

Ecevit Kemal Derviş´in istifası ve istifasını geri alması konusunda ise, 'Ben ve sayın CumhurbaÅŸkanı telkinde bulundu. Geri aldı. Ancak yeni parti ya da yeni oluÅŸumla yakın baÄŸları var. Tabii sorunlar var. Bir takım belirsizliklere yol açıyor. Umuyorum ki siyasi belirsizlik çabuk biter.ÂBelli sorumlar koalisyon hükümetinde ortaya çıkmış olabilir. Bu hafta içinde ciddi sorunlar olup olmayacağını göreceÄŸiz. DerviÅŸ kalacak mı kalmayacak mı bu hafta ortaya çıkacak' dedi.

GENEL EĞİLİM ERKEN SEÇİM

Genel eğilimin erken seçimin olması yönünde olduğunu vurgulayan Ecevit, erken seçim için istenen tarihleri, Kasım ve Aralık ayı olarak gösterdi ancak partisi ve kendisinin bu hükümetin normal süresini doldurması yönünde olduğunu da kaydetti.

PARTÄ°DEN AYRILANLARLA SORUNUM YOK

Başbakan Ecevit, patiden ayrılanların kendisiyle, kendisinin de ayrılanlarla bir sorunu oldığını belirtti ve 'Son bir yıldır sürekli olarak benim sağlık durumumla ilgili söylentiler gündeme geldi. Son sıralarda da bazı rahatsızlıklar yaşadım. Ancak şu anda iyiyim. Bazı dostlarım bunu fazla ciddiye aldılar. Benim hükümet başındaki görevimi sürdüremeyeceğimi düşündüler ve ayrıldılar' diye konuştu.

Ecevit, 'DSP ve mevcut sorunları çözülmesinin sizinle mi sizsiz mi?' sorusuna, 'Kimbilir bilemiyorum' karşılığını verdi.

Ecevit, mevcut durumun, ABD ve dış ilişkiler konusunu etkilemeyeceğini sözlerine ekledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!