Ecevit: Baykal'ın çağrısı samimiyetsiz, yakışıksız

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Baykalın çağrısı samimiyetsiz, yakışıksız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2002 15:40

DSP Genel Başkanı, Başbakan Bülent Ecevit, Baykal'ın Hatay mitinginde yaptıı çağrının aslında "partinizin kapısını kapatın bize katılın" anlamı taşıdığını söyledi ve "Siyasi hayatını CHP'de noktalasın" sözlerinin ise "Samimiyetten çok uzak, son derece yakışıksız bir çağrı, ciddiye alınacak bir tarafı da yok" diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın DSP'ye katılım töreninde, yarınki Van gezisinde Dorutay Köyü'nde köykent projesi başlatacaklarını bildirdi.

PARTİNİZİ KAPATIN BİZE KATILIN ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Hatay Gezisi'nde DSP ve YTP'ye çağrısını yenilediğinin hatırlatılması üzerine de Başbakan Ecevit, Baykal'ın aslında kendilerine çağrı yapmadığını, ''partinizin kapısını kapatın bize katılın'' anlamına gelen ifadelerde bulunduğunu söyledi.

Baykal'ın, kendisine siyasi hayatını CHP çatısı altında noktalaması çağrısında bulunduğunu da ifade eden Ecevit, ''Samimiyetten çok uzak, son derece yakışıksız bir çağrı, ciddiye alınacak bir tarafı da yok'' dedi. Başbakan Ecevit, şöyle konuştu:

BUGÜNKÜ CHP'YLE İŞİMİZ YOK

''Yeni CHP, cumhuriyetin kökenleriyle fazla yakın bir ilgisi olmuyor. Onun için bizim aslında bugünkü CHP ile bir işimiz yok, biz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. DSP tutarlılığa büyük önem veren bir partidir. Oysa bizim dışımızdaki sol partilerin düşünceleri büyük bir karmaşa içindedir öteden beri. Bugün CHP olarak tanımlanan fakat aslında gerçek CHP'yi yansıtmayan partinin de düşünsel kargaşa içinde bulunduğunu herkes biliyor. Onun için biz kendi yolumuzda devam ediyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!