Güncelleme Tarihi:
Telefonla ulaştığımız Ece Saygun, o an ne hissettiğini şöyle anlattı:
“SEVİNMEDİK, ÜZÜLDÜK”
Babam 70 yaşında hasta bir insan. Sabahın 4’ünde kaldırıp, yaftalayıp fotoğraf çektirdiler. Şimdi bunu yapan kişiler gözaltında. İnsanda çok karışık duygular oluyor. Herkes sevinmemizi bekledi ama biz sevinmedik. Üzüldük.Gözümün önüne 4 yıl önceki sahneler geliyor. Şimdi orada da küçük çocuklar var. İnsan en çok da onlara üzülüyor. Niye oluyor ki bütün bunlar? Tam da bayram öncesi. Bizler için işlemeyen hukukun, onlar için işleyip işlemediğini biz de takip edeceğiz. O kadar büyük bir hukuksuzluğa maruz kaldık ki. Onların bize uyguladıkları hukuksuzluğun, onlara uygulanmaması için elimizden geleni yaparız. Umarım onların en temel hakları gözetilir. Biz babamın ilaçlarını veremedik. Sabah 5’te uyandırıldı sabıka fotoğrafı çektirildi. Bir de babam 70 yaşında. Bunlar gibi genç de değildi.”
EN ZOR ZAMANLARI
“Şimdi orada bekleyen aileler için en kötüsü ilk 4 gün. Ne olduğunu bilemediğin zaman. Ne kadar sürecek bilmiyorsun. Eve gitsen gidemezsin, kalsan da kalamazsın. Gidince ya bir şey olursa diye düşünürsün hep. Bir an önce bitsin istiyorsun. Her şey netleşsin. Tutuklansa bile için rahatlıyor.”
KİTABINDA ANLATMIŞTI
Ergin Saygun Türk Ordusuna Balyoz isimli kitabında gözaltındaki sabıka fotoğrafının nasıl çekildiğini şöyle anlatmıştı: “İfadem saat 02.30’da bitti. Yarım saat bilgisayarda yazılı olan verdiğim ifadeyi okudum. Emniyet amirinin odasındaki bir koltukta yattım. Saat 04.00’te uyandırdılar, parmak izi almak için. Sabıka kaydı için resimlerim çekildi. Filmlerde gördüğümüz gibi, göğsümüzde üzerinde numara buluna nbir yafta. Önde ve arkadan fotoğraflar. Terör zanlısı olarak sabıka fotoğrafı çektirmek için o levhayı göğsümde tuttuğumda 43 senelik meslek hayatım gözümün önünden geçti. Devlete sadakatle hizmetin bedeli bu herhalde diye düşündüm. İçimden yapılanlara isyan etmek geldi. Ama devlete isyan etmenin aldığımız meslek terbiyesinde yeri yok.”
PSİKOLOJİK İŞKENCE YAPILIYOR
Ters kelepçe takılarak hastaneye getirilen eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de girişte, "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor" dedi. Çıkışta da "Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" diye konuştu.
Emniyet Amiri Gaffur Ataç ise “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna “Vatan haini değiliz. Haram yemedik, yolsuzluk yapmadık. Zulmü yapanlara söylüyorum, korksunlar titresinler” diyerek cevap verdi.
TERS Kelepçeye suç duyurusu
Yurt Atayün, ellerinin arkadan kelepçelenmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, İstanbul Emniyet Müdür Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Terörle Mücadele Şube Müdürü Kayhan Ay, Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Cengiz Koçak ile gözaltı işlemlerinde görev alan memurlar savcılığa şikâyet edildi.