Ece Ayhan toprağa veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Ece Ayhan toprağa veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2002 14:04

Sekiz aydır kaldığı İzmir Gürçeşme Huzurevi’nde rahatsızlanarak, kaldırıldığı Eşrefpaşa Hastanesi’nde yaşamını yitiren ünlü şair Ece Ayhan’ın cenazesi, yarın Kültürpark’ta düzenlenecek törenin ardından, Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde toprağa verilecek.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü şair Ece Ayhan için, yarın 09.30’da Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi’nin önünde bir tören düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği törene, şairin kuzeni Ece Deniz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ilçe belediye başkanları ile İzmir’in sanat çevresinden şair ve yazarlar katılacak. 


“Şiirlerin efendisi” diye anılan şairin cenazesi, daha sonra, çocukluğunu geçirdiği Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’ne bağlı Yalova Köyü’ne götürülecek ve kılınacak İkindi namazının ardından toprağa verilecek. 


1931 yılında Muğla’nın Datça İlçesi’nde doğan, ilk ve orta öğreminini İstanbul’da tamamlayan Ece Ayhan, 1959’da Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra, 1962-1966 arası Gürün, Alaca ve Çardak ilçelerinde kaymakamlık yaptı. İstanbul’da çeşitli yayınevlerinde redaktörlük ve editörlük de yapan şairin, ilk şiiri 1954’te Türk Dili Dergisi’nde yayımlanırken, ilk şiir kitabı olan “Kınar Hanımın Denizleri”de 1959 yılında çıktı. 


 
“Bakışsız bir kedi kara “, “Zambaklı Padişah”, “Devlet ve tabiat” ve “Yort savul” gibi önemli eserlerin sahibi de olan Ayhan,Türk edebiyatında “ikinci yeni akımının” en etkili şairi olarak kabul ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!