Güncelleme Tarihi:
Eba, (Eğitim Bilişim Ağı) ülkemizin geliştirdiği en büyük projelerden bir tanesidir. Öğrenci merkezli eğitim anlayışını ön planda tutan yarınlarımıza açılan yeni bir penceredir. Uzun zorlu ve heyecanlı bir çalışmanın ürünüdür, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza bir yol haritasıdır. Sadece okullarımızı değil aynı zamanda tüm Türkiye'yi kapsayan bir proje… İşte eğitimde Fatih projesi hakkında bilmemiz gerekenler; Türkiye'deki her sınıf bilişim teknolojisi cihazlarıyla donatılacak, donanım ve yazılım altyapısını sağlanacak. Bu amaçla Türkiye'deki toplam 571 derslik etkileşimli tahta internet altyapısı ile buluşturuluyor.
Her okula bir adet çok amaçlı yazıcıyla döküman kamera sağlanacak Ayrıca her öğretmene ve beşinci sınıftan itibaren her öğrenciye bir tablet bilgisayar veriliyor. Müfredatla uyumlu bilgisayar tabanlı e-içerikler hazırlanacak eğitsel ve içeriği sağlamak ve yönetmek için öğretim programları ile uyumlu video animasyon gibi çoklu bileşenlerle zenginleştirilmiş bilgisayar tabanlı e içerikler hazırlanacak, eğitim içeriklerini eğitim bilişim ağı üzerinden yayınlayacağız. Ayrıca içeriklerle zenginleştirilmiş ve kitapları tabletleri yükleyerek öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunacağız. Tüm öğretmen kılavuz kitapları güncellenecek her ders için bilişim ve teknoloji kullanımı uygun şekilde güncellenecek bütün öğretmen ve yöneticiler hizmet içi eğitim alacak öğretmen ve yöneticilerin bilişim teknoloji etkin bir şekilde kullanabilmeleri için her ilde toplam 110 merkezde hizmet içi eğitimler verilecek.
Güvenli internet Fatih Projesi ile Mümkün olacak bilinçli güvenli yönetilebilir ve ölçülebilir... Bilişim teknolojisi ve internet kullanımı sağlanacak Öncelikle okulların internet ağlarını sağlam kararlı ve hızlı bir şekilde kurup internet erişimi için yüksek hızlı fiber optik altyapısı sağlanacak, diğer yandan dersliklerde zararlı içeriğe sahip web sitelerine erişimler engellenecek.
EBA ÖĞRETMEN GİRİŞ
EBA öğretmen girişi için eğer daha önceden şifrenizi almadıysanız önce www.eba.gov.tr adresine giriş yapıp sağ üst köşede bulunan giriş linkine tıklıyoruz. Açılan sayfada mebbis bölümüne tıklayıp ekrandaki mebbis kodunu, T.C. Kimlik Numaranızı ve mebbis şifrenizi girdikten sonra mebbis sistemine giriş yapıyoruz. Eğer bilgilerimizi doğru olarak girdiysek karşımıza şifre oluşturma bölümü gelecek. Bu kısma, bundan sonra kullanacağınız bir giriş şifresi belirleyip yazıyoruz sonra aynı giriş şifresini alt kısma tekrar yazıp şifre oluştur botonuna tıklayıp giriş şifremizi oluşturuyoruz. Artık şifremizi oluşturduğumuza göre eğitim bilişim ağına girip tüm özelliklerden sınırsızca yararlanabilirsiniz.
EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ
Ebaya giriş yapmanız için nasıl bir yöntem izleyeceğimizi açıklıyoruz. Sisteme giriş yapabilmemiz için bir şifreye ihtiyacımız var. Şifresinizi öğretmeninizden alabilirsiniz. Giriş yapmak için internet bağlantılı bir masaüstü bilgisayar, tablet veya akıllı cep telefonunuzun olması yeterlidir. Eğitim Bilişim Ağı sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linkten ilgili sayfaya gidebilirsiniz. Açılan web sitesinde sağ üst köşede bulunan Giriş linkine tıklıyoruz. Daha sonra giriş bölümünden kullanıcı adı kısmına TC Kimlik numaramızı, şifre kısmına da öğretmeninizden aldığınız öğrenci giriş şifrenizi girdikten sonra giriş butonuna tıklayıp sisteme giriş yapıyoruz. Hepsi bu…
EBA SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN
KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLECEK?
Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.
5.2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
5.3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.
5.4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
5.5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.
5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.
5.7. Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.
NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
27 Eylül Salı günü son başvurusunun yapılacağı 2016-2017 öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları, 03 Ekim Pazartesi günü ilk dersine başlayacak, 15 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. 13-19 Şubat tarihlerinde başvurusu yapılacak 2. dönem kursları ise 27 Şubat 2017 tarihinde öğrenime başlayacak. İkinci dönem kursları ise 04 Haziran 2017'de son bulacak.