Güncelleme Tarihi:
E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş işlemi merakla araştırılmaya devam ediliyor. Yazılı sınav sonuçlarını karne dönemi öncesinde öğrenmek isteyen milyonlarca kişinin giriş yaptığı E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Peki, velilerin de ziyaret ettiği E Okul VBS giriş işlemi nasıl yapılabilmektedir? İşte, vatandaşların merakla araştırdığı yazılı sınav sonuçları ve detaylı bilgiler
E-Okul VBS ekranında geçiçi sıkıntılar nedeniyle giriş problemi yaşanabilmektedir. Sağlıklı erişim sağlayabilmek için haberimizin içerisinde yer alan mobil uygulama detaylarını okuyabilirsiniz.
SİSTEMDE YAŞANAN PROBLEMLER MEBBİS'TE ÇÖZÜM BULACAK
MEBBİS Kullanıcıları ve diğer vatandaşların, MEB bünyesinde geliştirilen yazılımlarla ilgili problemlerini, isteklerini ve diğer taleplerini bildirecekleri, isteklerle ilgili süreci takip edebilecekleri bir sistemdir.
Sistem son kullanıcı ve yazılım geliştiricileri arasında direkt iletişim kurulmasını sağlar. Bu sayede iletişim kaynaklı yaşanan hatalar ve gecikmeler asgari düzeye indirilir. Son kullanıcı tarafından iletilen talep sorumlu personele anında iletilerek ilgili süreç başlatılır. Sorumlu personel ilgili talebi inceleyerek en kısa sürede sonuçlandırır.
Sistem iş süreçleri takibi, akıllı raporlama ile durum analizlerinin yapılmasını mümkün kılar. Analiz sonucunda gerekli iyileştirmelerin zamanında ve ekonomik bir şekilde yapılmasına olanak sağlar.
Sisteme iki türlü giriş yapılabilir.
MEBBİS Kullanıcısı: Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler.
MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası” simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.
Vatandaş: MEB personeli olmayan T.C. kimlik numaralı vatandaşlarımız giriş sayfasındaki formda MERNİS düğmesini kullanarak kendi T.C. kimlik numarasına ek olarak 1.Derece yakınlarından herhangi birisinin T.C. kimlik numarasını yazarak sisteme giriş yapabilirler.
1. Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ” bölümünden “Sorun Bildir” bağlantısını seçer.
2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur.
3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur.
4. İletişim bilgileri alanından “Ekle” düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk
kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir.
5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR” alanından “Dosya Seç” düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle” düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip” olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder” düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.
E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.
E-OKUL KARNE NOTU ÖĞRENME EKRANINA GİRİŞ NASIL YAPILIR?
Karne notu ve not ortalaması görüntüleme ekranı, karneler dağıtılmadan önce öğrenciler tarafından kontrol edilebilecek.
Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın.
Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.
Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.
Mobil E-Okul sisteminde veliler, Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.
MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN KOLAY YÖNETİM
Akıllı telefonların kullanımının sıklaşmasıyla birlikte kamu kurumlarının bu ilerlemeye adaptasyonu da gecikmedi. Mobil uygulama ile erişim kolaylığını öğrenci, veli ve öğretmenlere de sunan Milli Eğitim Bakanlığı, İOS ve Android kullanıcıları için E-Okul VBS uygulamasını erişime açtı.
MOBİL E-OKUL'U ANDROİD TELEFONUNUZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
E-OKUL'U İOS TELEFONUNUZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
KARNE ORTALAMASI BELGE DURUMU HESAPLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;
Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.
Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.
Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.