E-Okul veli bilgilendirme sistemi nedir? Öğrenci durumu nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi nedir Öğrenci durumu nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 12:21

E-Okul ile tanıştığımızdan bu yana öğrenciler ve veliler için birçok kolaylıklar beraberinde geldi. E-Okul veli bilgilendirme sistemi nedir? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilere ve velilere bilgi edinme konusunda bir çok yenilik geldi. Okula gitmeye gerek kalmadan veliler, öğrencilerin okuldaki başarılarını, okul durumlarını yakından takip edebilme olanağına sahip oldu. Öğrencilere ait devamsızlık durumları, not durumları ve daha birçok bilgiye veliler, anında online şekilde ulaşabilir hale geldi.

Ülkemizde gelişmekte olan internet sayesinde özellikle resmi işlemleri, kamu işlemlerini online olarak her yerden sorgulayabilir hale geldik. İnternetin artık hemen hemen her yere ulaşabildiği bu zamanda bilgiye ulaşabilmek artık çok daha hızlı.

Milli Eğitim Bakanlığı' nın da E-Okul sisteminde yer alan veli bilgilendirme bilgi ekranı ile, eğitim öğretim gören öğrencilerin bilgilerine velilerin anında ulaşması sayesinde birçok iletişim sorunları ortadan kalkmış oldu. Online erişim ile E-Okul sayfası olan, " e-okul.meb.gov.tr " adresine  giderek  öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ekrana girerek, veliler öğrencileri hakkında istedikleri bilgiye artık okullara gitmeden öğrenme imkanına sahip.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi nedir Öğrenci durumu nasıl öğrenilir

E-Okul hizmeti sayesinde veliler, öğrencilerinin durumlarını daha kolay takip edebilme olanağına sahip oldu. Öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçleri hakkında güncel ve ayrıntılı bilgilere online olarak ulaşabilmesi, özellikle veli - öğrenci ilişkisi için de daha sağlıklı bir ortamın sağlanmasına zemin hazırladı. Bu zeminin sağlam olması da öğrencinin ileriki eğitim hayatı boyunca izleyeceği yol hakkında fikir verme konusunda velilere oldukça yararlı olacaktır.

Öğretmen ve okul idarecilerinin kullandığı online sistem olan E-Okul sistemine bilgi girişi bölümünden giriş işlemleri sağlanıyor.  Öğretmenler, öğrencilerin durumlarını " e-okul.meb.gov.tr"  kendilerine verilmiş olan kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabiliyor. Öğrencilerin bilgileri girildikten sonra veliler de bu bilgilere anında ulaşmış oluyor.

Haberin Devamı

Veliler , öğrencilerin; not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi pek çok veriye bu sistem üzerinden ulaşabiliyor.

E-Okul Nedir?

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında hizmete girmiş okul yönetim bilgi sistemidir.  Öğrencilerin takibi, durumu hakkında detaylı bilgi vermeyi sağlayan ve okul kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar devam eden süreçleri içeren bir veri tabanıdır.

Şu an için sisteme, tüm resmi ve özel ilköğretim okulları dahil olmak üzere anaokulları ve özel eğitim okulları da sisteme giriş yapabilmektedir. İlerleyen eğitim süreçlerini de kapsayan bir ortak apın oluşturulması da ilerleyen projeler arasında yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!