E okul not sorgulama işlemi nasıl yapılır? E okul veli bilgilendirme sistemi mobil nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

E okul not sorgulama işlemi nasıl yapılır E okul veli bilgilendirme sistemi mobil nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 15:33

E okul veli bilgilendirme sistemi ve e okul öğrenci bilgi sistemi girişi nasıl yapılır? E okul öğrenci notu sorgulamak için haberimizi okuyun.

Haberin Devamı

E okul veli bilgilendirme sistemi ve e okul öğrenci bilgi sistemi girişi nasıl yapılır? Detaylarda...

Velilerin kullanımına sunulan e okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile öğrencilerin not bilgileri öğrenilebilmektedir. MEB tarafından yapılan açıklamalarda da e okulun sürekli geliştirildiği belirtilirken tüm veliler sistemden yararlanabilir.

E okul not sorgulama işlemi nasıl yapılır E okul veli bilgilendirme sistemi mobil nasıl kullanılır

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde geliştirilen ve öğrenci ile velilerin kullanımına sunulan e okul portalı, eğitim alanında pek çok konuda işleri kolay bir hale getirirken, tüm velilerin sistem üzerinden işlem yaparak bilgi alabileceği belirtildi. Yapılacak olan işlemlerin ücretsiz olarak yapılabilmesi veliler için işleri kolaylaştırırken, aynı zamanda öğrenciler de MEB e okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak online olarak bilgi alabilecek. Yapılacak olan işlemlerde yol haritası da belirtilirken, ilk olarak e okul girişi yapılması ve ardından menü üzerinde seçimlerin yapılarak bilgi alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ İŞLEMLERİ

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Veliler tarafından sistem için yapılan eleştiriler çoğunlukla e okul giriş ekranında yaşanılan sorunlar olurken, e okul girişi için öğrencilerin bilgilerinin kullanılması gerekiyor. Giriş bölümünde yer alan şifre için öğrencilerin okul numarasının kullanılması ve yine öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının kullanılarak e okula giriş yapılması yeterli oluyor. Tüm öğrenciler için aynı şekilde yapılacak girişlerde bilgilerin doğru girilmesi halinde herhangi bir sorun yaşanmadan erişim sağlanması mümkün.

OKUL FORMALI ÜNLÜLER

E OKUL KULLANIMI ARTTI

Kullanıma sunulduğu günden itibaren yoğun bir ilginin gösterildiği e okul, özellikle sınav dönemlerinde yoğun bir ilgi görüyor. Veli ve öğrencilerin merakla beklediği sınav sonuçlarının açıklandığı e okul sayesinde tüm bilgi ve sınav sonuçlarına anlık olarak kolayca ulaşılabiliyor. Bu nedenle de yapılan açıklamalarda da projenineğitim dünyası için çok önemli bir işlevi yerine getirdiği, sadece veli ve öğrenciler için değil, eğitim alanındaki yöneticiler için de tüm verilerin kontrol edilebilir olmasının kolaylık sağladığı üzerindeduruluyor.

Haberin Devamı

Ayrıca sadece bilgisayarlar üzerinden değil, cep telefonları ile uyumlu olan uygulamaların kullanılarak erişim sağlanması da mümkün olduğu için e okula olan talepler bu sayede daha da artmış durumda.

BAKMADAN GEÇME!