e-Okul giriş ile LGS tercihleri yapılacak! LGS tercih başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

e-Okul giriş ile LGS tercihleri yapılacak LGS tercih başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2020 07:34

e-Okul giriş ekranı araştırılıyor. 16 Temmuz'da LGS sonuçları açıklandı. Adaylar tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladılar. LGS tercihleri, bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. Lise taban puanları ve tercih kılavuzu ile ilgili açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

e-Okul giriş ekranı araştırılan konular arasında yerini aldı. e-okul sistemi üzerinden sınav sonuçları duyuruluyor, devamsızlık ile ilgili bilgiler veriliyor. Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrenci ve velilerin kullanımına sunduğu ve son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden e-Okul sistemi aracılığı ile öğrencilere ait birçok bilgiye anında ve kolay erişim imkanı sağlanıyor. İşte e-okul giriş ekranı ve detaylar…

E-OKUL İLE LGS TERCİHLERİ

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

LİSE TABAN PUANLARI-TIKLAYINIZ

E-OKUL GİRİŞ EKRANI-TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

 E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

e-Okul giriş ile LGS tercihleri yapılacak LGS tercih başvuru ekranı

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

BAKMADAN GEÇME!