E-Devlet üzerinden öğrenci belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden öğrenci belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 11:52

Birçok resmi kurumun işlemlerini online olarak vatandaşlara sunan e-devlet sisteminde öğrenciler, farklı kurum ve kuruluşlara vermek amacıyla "Öğrenci Belgesi" alabilirler. Peki e-devlet üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır? Hangi adımlar takip edilir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

E-devlet sisteminde zamanınızdan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Son yıllarda çok aktif bir şekilde kullanılan e-devlet sistemi hemen hemen herkesin vazgeçilmez bir hizmet alma sistemi haline gelmiştir. E-devlet üzerinden hizmet veren kurumlardan biri de "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" hizmetidir. Online olarak internet üzerinden kolaylaşan sistemden birçok üniversite işlerinizi buradan yürütebilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı hizmetleri nelerdir?

- Üniversite E-Kayıt
- Üniversite E-Kayıt Belge Doğrulama
- Öğrenci Belgesi Sorgulama
- Öğrenci Belgesi Doğrulama
- Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama
- Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama
- Çağrı Merkezi Başvuru Sonucu Sorgulama

Öğrenci belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?

E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir. Listelenen sayfada Öğrenci Belgesi almak istediğiniz okulun sağ tarafında bulunan "DETAY" kutucuğuna tıklayınız. Yaklaşık on saniye içerisinde Öğrenci Belgeniz sayfaya gelecektir. Bu sayfayı çıktı olarak alabilir, ilgili makamlara verebilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ BELGESİ SORGULAMA SAYFASI

E-Devlet şifremi unuttum

E-devlet giriş şifrenizi unuttuysanız üzülmeyin! Çok kısa sürede şifrenizi tekrar alabilirsiniz. Bunun için Şifremi Unuttum bağlantısına tıklayarak kimlik bilgilerinizi doğrulamanız ve size sorulan soruları cevaplamanız gerekmektedir. Eksiksiz bir şekilde 7 aşamayı da geçtiğiniz takdirde şifrenizi tekrar yenileyebilirsiniz.

Aşamaları geçemediğiniz takdirde en yakın PTT şubesine giderek 4 TL karşılığında yeni şifre alabilirsiniz. Size en yakın PTT şubelerini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!