E-Devlet işsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet işsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 13:04

E-Devlet sistemi üzerinden işsizlik maaşı ödeneği ile ilgili başvuru ve sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. İşten ayrılanlar için işsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

İşsiz kalan kişileri yeni iş bulana kadar maddi yönden destekleme amaçlı devlet tarafından işsizlik maaşı verilmektedir. İşsizlik maaşı alabilmeniz için gerekli başvuruları yapmanız ve bazı şartları da yerine getirmeniz gibi şartlar aranmaktadır.

İşten ayrılanlar koşulları yerine getirdiği takdirde, işsizlik ödeneği alabiliyor. Kişiler ödenek başvuru sürecini de artık online olarak E-Devlet kapısından gerçekleştirebiliyor.

İşsizlik maaşı için, sigortalı çalıştığınız kurum tarafından işten çıkarılmanız ve prim günü hesaplarınız gibi bazı koşulları yerine getirmiş olmalısınız. Koşulları sağlayan kişiler internet üzerinden başvuru yaparak işsizlik maaşı alımınıza dair sürecinizi başlatabiliyorsunuz.

İşsizlik maaşı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İşsizlik maaşı için başvuru işlemlerinizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. E-Devlet şifreniz ile giriş yaptığınız online işlemler için öncelikle "İŞKUR" bölümünden, "İşsizlik Ödeneği Başvurusu" yapmanız gerekiyor. Başvuru ekranında yer alan formda SSK sicil numarası, il-ilçe, işten ayrılış tarihi bilgilerini girerek başvurunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi olmayanlar da nüfus cüzdanları ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifresi alabilmektedir.

İşsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

İşsizlik maaşı başvurunuzdan sonra yapılacak incelemeler neticesinde yine E-Devlet üzerinden işsizlik maaşı sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.İşsizlik maaşı işlemleriniz, maaş alıp alamayacağınız bilgisini, İŞKUR bölümünden takip edebiliyorsunuz.

İşsizlik maaşı için koşullar nelerdir?

İşsizlik maaşı için kişiler, son 3 yıl çalışma gün sayıları dikkate alınarak işsizlik maaşı ödeneğinden yararlanabiliyorlar. 600 prim günü yatırılmış olanlar 180 gün; 900 prim günü yatırılmış olanlar 240 gün; 1080 ve daha fazla prim günü yatırılmış olanlar ise 300 gün, her ayın başında işsizlik maaşı alabiliyor.

İşsizlik maaşı nereden alınır?

İlk kez işsizlik maaşı alacaklar, ödeneğe hak kazanılan tarihten sonraki gelecek ay ödemelerini almaya başlayabiliyor. İşsizlik maaşı almaya hak kazananlar, TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanları ile en yakın PTT şubelerine giderek maaşlarını alabiliyorlar.

E-Devlet Kapısı üzerinden yararlanabileceğiniz İŞKUR hizmetleri ise şu şekildedir;

İş Başvuru Sonucu Sorgulama

Haberin Devamı

İŞKUR'a Olan Borcu Sorgulama

İşsizlik Ödeneği Başvurusu

İşsizlik Ödeneği Ödemesi

Kriterlere Göre Açık İş Sorgulama ve İş Başvurusu

Meslek Kursu Sorgulama

Profile Göre Açık İş Sorgulama ve İş Başvurusu

Türk Meslek Sözlüğü

E-Devlet işsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır

 

BAKMADAN GEÇME!