Dünyayı Kurtaran Adam’ın günü

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı Kurtaran Adam’ın günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nın kültür etkinlikleri arasında yer alan ‘‘Türk Sinemasına Hayat Verenler'' programının bu ayki konuğu Cüneyt Arkın.

Bugün Tarık Zafer Tunaya (TZT) Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de başlayacak olan programda, 1964 yılında Halit Refiğ'in yönettiği ‘‘Gurbet Kuşları'' adlı filmle sinemaya başlayan ve 400'ü aşkın filme oyuncu ve yönetmen olarak imza atan ünlü oyuncunun afiş, kitap ve dergilerde yer alan resimleri ve kendisine ait hikaye, suluboya gibi çalışmaların yer aldığı ‘‘Yeşilçam'da Bir Doktor'' adlı sergi; Cüneyt Arkın'ın Fahreddin, Can Arkın, Steve Arkın adlarıyla yurtdışında oynayan filmlerinin özgün afişlerinin tanıtıldığı dia gösterisi; Elektron Grubu'nun ‘‘Dünyayı Kurtaran Adam'' filmini tekno müzikli bir kurguyla yorumladığı bir video klip var.

Ayrıca Cüneyt Arkın'ın sinemadaki ilk yıllarında yaptığı çalışmalardan yapılan seçme, ‘‘Belgesel'' başlığı altında gösterilecek. ‘‘Cüneyt Arkın'ın Dünyasına Yolculuk'' başlıklı, Elif Şengün'ün yönettiği panele ise Murat Şeker, Serdar Kuzuoğlu, Metin Demirhan ve Fatih Kaçan katılacak. Program, Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Cüneyt Arkın ve Fatma Girik'in başrolleri paylaştığı 1968 yapımı ‘‘Köroğlu'' adlı filmin gösterimiyle sona erecek.

Tünel. Tel: (0212) 293 12 70 - 213 39 52-53

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!