Dünyaya Gazze tepkisi: Utanmasalar alkış tutacaklar

Güncelleme Tarihi:

Dünyaya Gazze tepkisi: Utanmasalar alkış tutacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanlık dramına dönüşen Gazze konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sert bir dille hedef alırken uluslararası toplumu da, “Kendilerini uygar dünyanın parçası olarak tanımlayan o sözde devletlerin yöneticileri ne yapıyor, kanı mı durduruyorlar, hayır, utanmasalar alkış tutacaklar” diye eleştirdi. 

Haberin Devamı

Partisinin dünkü Meclis Grup toplantısında partililerin “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları üzerine “Güzel bir aileyiz. Birlikteyiz, elbette özgürce tartışacağız ama yüz yıllık birlikteliğimizi öbür yüz yılda da kimse engelleyemeyecektir” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

FERİŞTAHINIZ GELSE BİZİ SUSTURAMAZ

“Devletin geleneğinde bugüne kadar bir başsavcı Ankara’ya dilekçe yazıp, ‘Yargının içinde çeteler oluştu’ dememişti. Eğer bu noktaya gelindiyse bıçak kemiğe dayandı demektir. Bunu dillendirdim, erişim engeli getirildi, haberi kimse duymasın diye. Türkiye çalkalanıyor ama rüşvet dağıtan avukatlar, rüşvet alan hâkimler yerinde duruyor. Adliyeye, camiye, kışlaya siyaseti sokmayın demiştim, bunlar soktu ve bugün Türkiye ciddi bir sorunla karşı karşıya. Arkadaşlarıma söyledim, erişim engeli getirilen konuşmamı Meclis Genel Kurulu’nda okuyup, tutanaklara geçirecekler. Sizin feriştahınız gelse bizi asla susturamaz. Muhalefette olsak da adaleti getireceğiz.

Haberin Devamı

HASTANE BOMBALANIR MI YA

Bütün dünyanın gözleri önünde masum çocukların katledildiğini, kadınların, yaşlıların öldürüldüğünü görüyorsunuz; nerede, Filistin’de. Kendilerini uygar dünyanın bir parçası olarak tanımlayan o sözde devletlerin yöneticileri ne yapıyor, akan kanı mı durduyorlar, hayır, ellerinden gelse, utanmasalar alkış tutacaklar. 21. yüzyılın dünyasından söz ediyorum.

Gazze’de 2 bini aşkın çocuk katledildi, 5 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Hastane bombalanır mı ya? Akıl var mantık var ya. Ama bir insanın gözü dönmüşse, artık bir şeyi görmüyorsa ve kendi koltuğuna düşkünse -Netanyahu için söylüyorum- onlar giderler elbette hastaneyi de bombalarlar.

DÜNYA İÇİN BÜYÜK AYIP

Bunun dünyanın gözü önünde yapılması 21. yüzyılın dünyası için en büyük ayıplardan biridir. Çocuklar kadınlar katledilecek, insanlar öldürülecek, hastane bombalanacak ve kimsenin sesi çıkmayacak. Geçmişte Türkiye, Ortadoğu’nun en güven veren ülkesiydi. Bir sorun çıktığında gelip kapısını çalarlardı, sorunu çözün diye. Ortadoğu ateş topuna döndü, bizimkiler bağırıyor, ‘Gelip arabulucu olalım mı’ diye, kimse bu sesi duymuyor. Çünkü artık Türkiye dış politikasında güven veren bir devlet olmaktan çıktı. Sözü dinlenen Türkiye’den dışlanan bir Türkiye’ye geldik. Arabuluculuğu Katar’a verdiler.”

Haberin Devamı

 100. YILI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları için şöyle dedi: “Biz Cumhuriyet’i kanla, gözyaşıyla kurduk, ağır bedeller ödedik. Bütün mazlum ülkelere örnek olduk. Cumhuriyet’in 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlamalıyız, koşmalı, oynamalıyız. Toplumun her kesimi bu duyarlılığı paylaşmalı. Filistin’de olaylar var, şenliği erteleyelim diyorlar. 100 yıl sonra mı bir daha kutlayacağız? Bunlar şenlikten ne anlıyorlar? Şenlik demek Anıtkabir’e gitmek, törenler düzenleyip kutlamak, anmak demek. Bizim belediyelerimizin olduğu her yerde sokaklar bayrağımızın renginde kırmızı beyaz olacak, Cumhuriyet’i şenlik havasında etkinliklerle, sevinçle, coşkuyla kutlayacağız.”

 

BAKMADAN GEÇME!