Güncelleme Tarihi:
NASA Ames Araştırma Merkezi’nden William Borucki, Kepler-22b adı verilen gezegenin yüzeyindeki sıcaklığın 21 santigrat derece civarında olduğunu belirtti.
Buna rağmen gök bilimciler, büyüklüğü Dünya’nın 2.4 katı olan Kepler-22b’nin coğrafi yapısı hakkında bilgi elde edebilmiş değil. Borucki, gezegenin sıkışmış buzul katmanlara, dağlık bir araziye yada okyanuslara sahip olabileceğini ifade etti.
Dünya’dan 600 ışık yılı (bir ışık yılı yaklaşık 10 trilyon kilometre) uzaklıkta olan Kepler-22b, yıldızı etrafındaki dönüşünü 290 günde tamamlıyor. 2009 yılında göreve başlayan Kepler teleskopu, bugüne kadar 2 bin 326 gezegen keşfetti.
DÜNYA'YA EN BENZEYEN GEZEGEN
iki faktör var… Birincisi, bulunduğu yıldız sisteminde yaşama olanak veren sıcaklığa sahip olmak için en uygun yerde bulunuyor… Bu sayede gezegendeki sıvı halde su bulunma olasılığı çok yüksek...”
“Bir diğer önemli faktör ise yıldız sistemindeki güneşin, kendi güneşimize çok benzemesi” dedi. Batalha, bu iki özelliğin, geçmişte keşfedilen gezegenlere kıyasla Kepler-22b’yi çok daha Dünya’ya benzer kıldığına dikkat çekti.