Dünyanın en yoksul 49 ülkesi

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en yoksul 49 ülkesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 17:18

BM, dünyanın en yoksul 49 ülkesinin sosyal ekonomik yapısını inceledi. Araştırmaya göre bu ülkelerde, her 4 kişiden biri günde 2 doların altında bir gelirle yaşamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler’in yoksul ülkeler raporu Asya ve Afrikadan 49 ülkeyi kapsıyor. Rapora göre, 49 ülkede toplam 277 milyon kişi aşırı yoksulluk çekiyor.

 

BM’nin listesine göre dünyanın en yoksul 49 ülkesi şu ülkelerden oluşuyor:

Afganistan, Angola, Bangladeş, Benin, Bhutan, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dijibouti, Ekvatoral Gine, Eritre, Etiyopya, Fine-Bissau, Gambiya, Gine Cumhuriyeti, Haiti, Kamboçya, Kiribati, Komorolar, Lao Demokratik Halk Cumhuriyeti, Lesoto, Liberya, Madagaskar, Malavi, Maldivler, Mali, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Nepal, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Samoa, Sao Tome and Principe, Senegal, Sierra Leone, Solomon Adaları, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Yemen, Zambiya.

YOKSUL ÜLKELERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Bu ülkelerde her 4 kişiden biri, günde 2 dolardan daha az bir gelirle yaşamaya çalışıyor.

 

Haberin Devamı

Hızlı nüfus artışına bağlı olarak yoksul sayısı da artıyor. küresel gıda krizinin bu durumu daha da kötüye götürme ihtimali var.

 

İç kaynaklar yerine dış finans ve kalkınma yardımlarına bağımlı olan bu ülkelerde ticari şok riski giderek artıyor.

 

Petrol ihraç eden bazı ülkelerdeki iyileşmeye rağmen, ekonomik kalkınma toplumun tüm katmanlarına yansımıyor.

 

Yıllık yüzde 7’lik büyüme hedefi geçilerek son 30 yılın rekoru kırılsa da, küresel ekonomik yavaşlama en çok bu ülkeleri tehdit ediyor.

 

Raporda kalkınma için ise önceliğin ulusal politikalara verilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!