Dünya Sigarayı Boykot Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sigarayı Boykot Günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2001 00:00


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi'nde, yaklaşık 10 ay önce açılan "Sigarayı Bırakma Polikliniği"nde tedavi görerek tiryakilikten kurtulanlar, "Dünya Sigarayı Boykot Günü" nedeniyle biraraya geldi.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tevfik Özlü, polikliniğin, Halk Sağlığı ile Göğüs Hastalıkları anabilim dallarınca ortaklaşa kurulduğunu belirtti. Özlü, "O gün (Bir kişiye dahi sigarayı bıraktırabilirsek başarılı olmuş sayılırız) diyorduk. Çok büyük hedeflerimiz yoktu. Yaklaşık 10 ay önce 3 kişiyle başladık, bugün bize başvuranların sayısı 69'a ulaştı. Amacımıza, fazlasıyla ulaştığımızı görüyorum" dedi.

Hekimlerin, hep sigaranın olumsuzluklarına maruz kalmış hastalarla uğraştıklarını ifade eden Özlü, şöyle devam etti: "Sigaranın etkileri 50-60 yaşında ortaya çıkıyor. Bu yaştan sonra da yapacak fazla bir şey kalmıyor. Biz bu polikliniğ$Tıd&insanlara nasıl ulaşabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz) düşüncesiyle yola çıkarak açtık. Sigarayı bırakmak, desteksiz çok zor. Türkiye'deki birkaç sigarayı bırakma polikliniğinden biri de bölgemizde. Halkımızınbu fırsatı kullanması lazım. Biz her zaman onların destekçisiyiz." Sigarayı 40 gün önce bırakan Murat Işıklı ise kalp rahatsızlığı olduğu için sigarayı bırakmak zorunda kaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Her yolu denedim ama başarılı olamadım. Sonunda polikliniğe geldim. 40 gündür ağzıma sigara koymuyorum. Doktor kontrolünde olduğumdan, ne yapacağımı biliyorum. Bu kadar kısa sürede bile vücudumdaki değişiklikleri hissedebiliyorum (a.a)

Hastaları, sigarayı bırakmaları için evlerine gönderen doktorların tutumu, bu uygulamayı, tıbbın temel görevi olan insanlara yardım etmek amacına aykırı bulan meslektaşlarınca eleştiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!