Dünya Mahir'i tuttu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Mahiri tuttu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

İster burnunu "Bergerac"a benzetin, ister İngilizcesiyle dalga geçin, isterseniz de seksle fazla ilgili bulun, dünya bu Mahir'i tuttu.

Mahir Çağrı, düzenlediği internet sayfasıyla dünya basınının gündemine oturan adam haline geldi. Gücü Mahir'de mi aramak gerek, yoksa haberleşme teknolojisinin en çılgın "iletişim" noktasına mı müteşekkir kalmak icabeder bilinmez, ama Mahir bütün maharetini kullanıp "gönülsüzce şöhrete sörf yapmaya" devam ediyor.

İngiltere'nin entelektüel çevre tarafından alınıp okunan gazetelerinden biri, The Independent de Mahir'i görmezden gelemedi. Gazete piyasada ağırlığı bulunan "Cuma Eki"nin ilk sayfasını tam olarak Mahir'e ayırırken, gazeteyi eline alan Mahir'in o meşhur tanıtım cümlesiyle karşılaştı:

"Home page'ime hoşgeldiniz, sizleri öpüyorum..."

Altında da başlığa uygun bir görüntü ile kollarını iki yana açmış, dünyayı kucaklamak ister gibi objektiflere bakan Mahir... Sayfa sekreteri Mahir'in "renklerini" okura iyi aktarmakta kararlı olmalı ki, çok yönlü Türk erkeği Mahir, bir fotoğraf karesinde masa tenisi oynarken, bir diğerinde akordeon çalarken olmak üzere yarım sayfayı kaplamış.

Altta ikinci bir dev başlık ve bu da Independent'in Mahir'i nasıl gördüğünü ortaya koyuyor, "İnternet dünyasının gönülsüz playboy'u"

Mahir'le ilgili yazı ise sayfanın diğer yarısında. Mahir daha ilk cümlede her şeyinden önce bekarlığıyla tanımlanıyor.

Mahir, Independent için bu ani gelen şöhreti değerlendirirken, bunu kendisinin de beklemediğini bir parça ima etmiş. Mahir, "Hayatta bazı şeyler insanın kontrolünün dışında gelişiyor. Bu aynen lotodan büyük ikramiye kazanmaya ya da beklenmeyen bir anda kafanıza bir şey düşmesine benziyor" diye tanımlamış, başına gelenleri.

Gazete, Mahir'in geleceğiyle ilgili tahminlerde de bulunmaya çalışıyor. Mahir'in bütün dünyayı etkisi altına alan dalgasının "paraya tahvil edilebilirliğine" dikkati çeken gazete, ünlü bekarın yeni düzenlediği sitesini bir reklam sitesi haline çevirip "para kırmasının" an meselesi olduğunu belirtiyor.

Bütün dünyanın Mahir'i "yarı müstehzi" bir ifadeyle birbirine tanıtmak için yarıştığını, ancak Mahir'in, değerinin herkesten çok farkında olduğunu da belirtilen gazetede, "CNN bir röportaj için Mahir'in 50 bin dolar istediğini duyunca şaşırmıştır herhalde. Ancak Mahir'i kim suçlayabilir ki, kafasına düşen şeyin ödülünü almanın tam zamanı" deniliyor.

Mahir'in internetteki sayfasıyla güldürdüğüne işaret eden İndependent, kapıdaki büyük kazanca işaret ederek Mahir çeşitlemesini bitirirken "son gülen Mahir olacağa benziyor" kehanetinde de bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!