Dünya liderleri ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Dünya liderleri ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 13:30

Türkiye'nin Suriye sınırındaki çatışma haberleri üzerine dünya liderlerinden arka arkaya açıklamalar geliyor. Batı 'Türkiye'ye tam destek' sözü verirken, Rusya, Suriye ve Türkiye'ye 'iletişim' çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton
Beyaz Saray, Türkiye ile Suriye sınırında meydana gelen olaylarla ilgili olarak, “Müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” mesajı verdi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştü. ABD’nin Türkiye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteği için söz veren Clinton, NATO’yu Türkiye ile dayanışma içinde olmaya çağırdı. Beyaz Saray Sözcüsü Tommy Vietor ise, "Sorumluluk sahibi bütün uluslar şunu açıkça söylemeli ki Esad’ın zamanı çoktan doldu, çekip gitmesi gerek" açıklamasını yaptı.

CLINTON: DURUM ÇOK ÇOK TEHLİKELİ

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün gece İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile telefonda görüşerek Akçakale'deki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Hague bugün Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den yaptığı açıklamada Türkiye'nin saldırıya karşılık vermesini anladıklarını söyledi, ancak gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulundu. Hague, “Olayın Suriye’deki çatışmaya barışçıl bir çözümün ve rejim değişikliğinin aciliyetini ortaya koyduğunu” da ifade etti.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakan Yardımcısı  Nick Clegg

Türkiye'yi ziyaret etmekte olan İngiltere Başbakan Yardımcısı  Nick Clegg ise, “Suriye rejiminin askeri güçlerinin yaptıklarının sonuçları ortadır. Biz Türkiye’nin dün geceki askeri harekatını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Şam yönetimine Türkiye sınırında başka silahlı çatışmaların olmayacağına dair güvence verme çağrısında bulundu. Lavrov  "Suriye’nin, Türkiye sınırındaki bombalamanın kaza olduğunu kamu önünde kabul etmesi önemli" ifadesini kullandı. Lavrov yaptığı açıklamada ayrıca Suriye ve Türkiye’nin sınırdaki çatışma sorunlarını çözmek için sağlıklı bir iletişim kanalı oluşturması gerektiğini de sözlerine ekledi.

RUSYA'YI TOP ATEŞİ DE İKNA EDEMEDİ

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton
Ashton Türkiye sınırındaki topçu saldırısını kınadı. Ashton tüm taraflara sağduyu çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius
Fabius, Birleşmiş Milletler’e Suriye’yi kınaması için çağrıda bulundu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!