Dünya grafikçileri İstanbul'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya grafikçileri İstanbulda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

GRAFİK ustaları İstanbul'da buluşuyor. Grafist 2000 başlığını taşıyan İstanbul Uluslararası Grafik Tasarım Haftası, 24 Nisan'da başlıyor. Atölye çalışmaları, uluslararası sergi ve seminerlerin yeralacağı hafta, 29 Nisan tarihine kadar sürecek.

Atölye çalışmaları Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde yapılacak. Çalışmaları ABD'den David Carson ve Sherryl Blakenship, Almanya'dan Simone Huetlin, Jürgen Helefe ve Hendrik Dorgathen, Lübnan'dan Leila Musfy, Finlandiya'dan Kari Piipo ve Türkiye'den Timuçin Unan yönetecek.

Atölye çalışmalarına Türkiye'nin yanısıra Almanya, İsveç, Finlandiya, Lübnan, Yunanistan, İsrail ve Kore'den gelen öğenciler katılıyor.

Yabancı grafi tasarımcıları 28 Nisan'daki semimere konuşmacı olarak katılıyor. Aynı seminerde Bülent Erkmen'in Self Promotion 4 adlı filmi de gösterilecek.

Grafist 2000 programı kapsamında altı tane de sergi yeralıyor. Bilgi Atölye 111'de 27 Nisan ile 14 Mayıs arasında David Carson'ın çalışmaları sergilenecek.

Hendrik Horgathen'in illüstrasyonları 26 Nisan ile 12 Mayıs arası Güleri Dürer'de, Shigeo Fukuda, Kari Piipo ve Istvan Orosz'un çalışmaları da 28 Nisan ile 14 Mayıs aasında MSÜ Resim Heykel Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Uwe Loesch'un afiş sergisi ise 13 ile 28 Nisan tarihleri arasında MSÜ Osman Hamdi Bey Salonu'nda izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!