Dünya basınından manÅŸetler- 9 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınından manşetler- 9 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 10:03

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının politika ve ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

THE NEW YORK TIMES
--Yunanistan'daki korkular küresel boyuta ulaşıyorÂ
Atina'da başlayıp önce Avrupa'yı vuran borç krizi korkuları, Asya ve ABD piyasalarını salladıktan sonra şimdi küresel ekonomiyi tehdit eder hale geldi.

--Önceleri terörü kınayan imam şimdi cihat çağrısı yapıyor
Önceleri terörü kınayan mesajlar veren ABD doğumlu imam Anwar al-Maliki, şimdi interneti El Kaide'nin hedefleri doğrultusunda kullanarak, Batılı Müslümanları şiddet eylemlerine çağıran bir numaralı kişi haline geldi.

THE GUARDIAN
--Katar Emirliği İngiliz Harrods'ı 1.5 milyar sterline satın aldı
Muhammed El Fayed'in emekli olmasıyla sonra İngiliz lüks ürün mağazası Harrods, Katar emirinin ailesi tarafından 1.5 milyar sterline satın alındı.

--Eyalet seçimleri Merkel'in gücünü azaltacak gibi
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, bugün Kuzey Ren-Westfalya'da yapılacak seçimlerin sonucunda güç kaybetmesi ve Senato'daki çoğunluğunu yitirmesi bekleniyor.

THE WALL STREET JOURNAL
--Liberallar, Muhafakarların teklifini değerlendirdi
İngitere'de Liberal Demokrat Parti’nin lideri Nick Clegg'in, Muhafazakarla yapılacak olası bir koalisyonu partisiyle görüşürken, bir Muhafazakar Parti sözcüsü Pazartesi günü sabahına kadar yeni hükümet için bir anlaşmanın sağlanmasının mümkün görünmediğini söyledi.
    
--Euro bölgesinden yeni kurtarma fonu taahhüdü
Yunanistan'daki borç krizinin çevre ülkelere yayılma tehlikesinin arttığı bir dönemde bir araya gelen euro bölgesi ülkelerinin liderleri, sorun yaşayacak üyelerinin kurtarılmasında kullanılmak üzere yeni bir parasal kaynak mekanizması oluşturulması konusunda anlaştı.

HAARETZ
--Filistin İsrail dolaylı görüşmelerinde yeşil ışık
Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu, Cumartesi günü Mahmud Abbas'a, İsrail ile dolaylı görüşmelere başlamak için yeşil ışık yaktığını duyurdu. Abbas, görüşmelerin ne şekilde yürütüleceğiyle ilgili olarak ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell ile de görüştü.

--Steinitz: Ä°srail Avrupa krizinden etkilenebilir
Avrupa'daki ekonomik kriz ve Çin'deki gelişmeleri değerlendiren İsrail Maliye Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Avrupa'ya endişeyle, Çin'e ise umutla bakması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

EKONOMÄ° BASINI
BLOOMBERG    
--AB Asya borsaları açılmadan acil yardım fonunu hazır hale getirmeye çalışıyor

Euro birliğinin liderlerinin borç krizin etkilerinin diğer üye ülkelere yayılmasını azaltmak için acil yardım fonu kurulması kararının ardından bugün toplanacak olan maliye bakanları, Asya piyasaları açılmadan ayrıntıları belirlemek istiyor.

--SEC çöküş sonrası yeni kurallar getirmeyi planlıyor
ABD'nin sermaye piyasasını düzenlememe organı SEC, hafta içinde borsalarda kısa sürede yaşanan büyük düşüşlerden sonra benzer bir durumun ortaya çıkmaması için bu gibi durumlarda işlemleri yavaşlatmayı düşünüyor. SEC hafta içinde yaşanan büyük çöküşün nedenini ise henüz belirlemiş değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!