Düğünü basıp 2 kardeşi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Düğünü basıp 2 kardeşi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2006 15:22

Adana'da Ömer Faruk Çiçek, evliliklerine karşı çıktığı iddiasıyla sevdiği kızın iki amcasını öldürdü.

Haberin Devamı

Pazarcılık yapan 36 yaşındaki Ömer Faruk Çiçek, evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen aşık olduğu 18 yaşındaki Welat Aslan'la da evlenmek istedi. Ancak kızın amcaları bu evliliğe karşı çıktı. Dün akşam bir düğüne katılan Çiçek, Welat Aslan'la evlenmesine karşı çıkan amcaları 34 yaşındaki Mehmet Aslan ve 28 yaşındaki Muzaffer Aslan'ı öldürüp kaçtı.

İki kardeş yanyana mezarlarda toprağa verilirken, katil zanlısı Çiçek'in 7 yıl önce de amcasının kızını istediği, ancak evli olduğu için buna karşı çıkan amcasının oğlunu öldürdüğü anlaşıldı.

Güzelevler Mahallesi’nde oturan pazarcı Ömer Faruk Çiçek, otomobiliyle 3 ay önce Mehmet Aslan’ın oğluna çarpıp yaraladı. Evli olan Çiçek, bu sırada Aslan’ın yeğeni Welat Aslan'ı görüp aşık oldu ve ikinci eş olarak ailesinden istedi. Çiftçilik yapan Mehmet Aslan ile inşaat işçisi kardeşi Muzaffer Aslan, “Sen evli, çoluk çocuk sahibi birisin, olmaz” diyerek Çiçek’in bu isteğini geri çevirdi. Ret cevabına rağmen Çiçek ikinci kez Welat Aslan’ı babasından istedi. Bu isteği de geri çevrilen Çiçek, mahallede Aslan kardeşleri öldüreceği yönünde tehditler savurmaya başladı.

Haberin Devamı

ÖNCE HAVAYA ATEŞ ETTİ

Muzaffer Aslan’ın baldızının Güzelevler Mahallesi 124'üncü Sokak'ta dün akşam yapılan düğününe gelen Çiçek, arkadaşları ile halay çekti. Tabancasını ateşleyip bir şarjör dolusu mermiyi havaya sıkan Çiçek, halay çektiği kişilerin oturması üzerine tek başına kalınca öfkelenip evine gitti. Pazarlarda terlik, penye sattığı otomobili ile tekrar düğün yerine gelen ve laf atan Çiçek, kendisini “Bizden ne istiyorsun?” diye uyaran Muzaffer Aslan’a 3 el ateş etti. Kardeşinin vurulduğunu görüp yardımına koşan Mehmet Aslan’a da 2 el ateş eden Çiçek kaçtı.

Boyun, göğüs, koltuk altı ve kollarından yaralanan Aslan kardeşler götürüldükleri Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı. İki çocuk babası Mehmet Aslan ile 4 aylık bebeği bulunan Muzaffer Aslan kardeşler, bugün Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İKİNCİ CİNAYETİ

Cinayet Bürosu ekipleri, kaçan katil zanlısı Çiçek’i ararken, Çiçek’in 7 yıl önce de Diyarbakır’da amcasının kızını istettiği, verilmeyince amcasının oğlunu öldürdüğü ve 6 yıl cezaevinde yattıktan sonra Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak serbest kaldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Çiçek'in geçen yıl da pazarda bir kadına laf attığı, kendisini “Yaptığın ayıp değil mi?” diye uyaran bir esnafı da tabancayla hafif yaraladığı iddia edildi.

MAGANDA KURŞUNLARI SUSMUYOR

Adana’da hafta sonunda bazı mahallelerdeki ev bahçesi ya da sokaklarda yapılan düğünlerin birçoğunda havaya ateş edildiği, polise ihbar yağdığı ancak kontrol altına alınamadığı belirtildi. Polislerin yapılan ihbarları değerlendirdiği, ancak belirtilen adreslere gittiğinde ateş edenleri bulamadığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!