Düğün gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Düğün gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 00:00

Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir’in ailesi, önceki akşam acı haberi aldı. Ailenin yakınlarının akın ettiği Gaziantep Şahinbey’deki eve yaklaşık 50 metre ileride bulunan Emine Ulusoy İlköğretim Okulu bahçesinde düğün başladı.

Haberin Devamı

Kürtçe şarkıların söylendiği ve halay çekildiği düğünde havai fişek gösterisi tepkilere neden oldu. Şehit Özdemir’in yakınları ve bir grup mahalle sakini, okul bahçesine giderek duruma tepki gösterince tartışma başladı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. İki taraf birbirlerine sandalye ve sopalarla saldırırken, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polisler, iki tarafı kısa sürede ayırarak, düğünü sona erdirdi. Şehit yakınlarını olay yerinde uzaklaştıran polis, iki tarafın arasına polis ekip otomobilleriyle barikat oluşturdu, takviye çevik kuvvet ekipleri göndererek gerginliğin büyümesini önledi. Şehit yakınları, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye slogan attı. Tarafalar bir süre bekleyip dağıldı.

Gerilim dün de sürdü

Gerginlik, dün cenazenin baba ocağına getirilişi sırasında da devam etti. Cenaze götürülürken kortejdeki vatandaşlarla, önceki akşam düğünü durdurmayan ailenin oturduğu sokakta yaşayanlar arasında gerginlik çıktı. Kortejdeki yaklaşık 20 kişilik grup, ’Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri’ diyerek, Doğu kökenli vatandaşların oturduğu sokağa girmek istedi. Ancak, bu girişim önlem alan polisler ve cenaze törenine katılan subaylar tarafından engellendi. Bu sırada Doğu kökenlilerin oturduğu sokağın başında toplanan grupta bulunanların da ‘Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan’ diye bağırdıkları duyuldu. Güvenlik güçleri, cenaze törenine katılanları ikna ederek bu gruba karşılık verilmesini de engelledi. Düğün sahipleri  “Cenazeden bilgimiz yoktu” derken, şehit yakınları ise, “İnsanlar burunlarının dibindeki acıdan haberdar olmaz mı” diye tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!