DTP'li Ayna hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

DTPli Ayna hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 17:43

ŞIRNAK Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri, yaptıkları basın açıklamasından sonra, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın, DTP'nin 20 Temmmuz'da yapılan kongresinde yaptığı konuşmada korucuları ihanet ile suçlaması nedeniyle hakkında suç duruyusunda bulundu.

Haberin Devamı

Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek önce basın açıklaması yaptı. Dernek üyesi çok sayıda köy korucusunun katıldığı açıklamayı ve DTP Genel Başkanı Yardımcısı Emine Ayna hakkındakı suç duyurusu dilekçesini korucubaşı Abdulmutalip Hanedan okudu. Hanedan, Şırnak'ta bulunan 6 bin 570 korucu adına dilekçe metnini okuduğunu belirterek şunları söyledi:

"DTP 2'inci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada Emine Ayna, 'Koruculuğu bırakın ve kabul etmeyin. Yarın öbür gün çocuklarınızın torunlarınızın temiz bir tarihi olsun. İhanetçilerin torunları diye anılmasınlar. Koruculuk sistemi yanlıştır, bir halkı aşağılama yöntemidir, lağvedilmelidir. Kürtler de koruculuğu kabul etmeyerek boşa çıkarmalıdır' demiştir. Konuşmanın içeriği incelendiğinde şüphelinin koruculuk sisteminin bir ihanet eseri olduğunu söylediği anlamı çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin PKK terör örgütü ile mücadelesinde üretmiş olduğu Geçici Köy Koruculuğu ve Gönüllü Köy Koruculuğunun ihanetle özdeşleştirilmesi ve bu durumun korucu çocukları ile torunlarına da şirayet ettirilmesi bizi son derece incitmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı örgütlenmiş bir örgüte karşı yapılan mücadelede koruculuk sistemini, 'ihanet' gibi son derece ağır bir ithamla nitelendirmek, terör örgütünün legal, devlet bünyesinde kurulan koruculuk sisteminin ise illegal olduğunu savunmakla eş anlamlıdır. Şüpheli yaptığı konuşmada hali hazırda fiilen görevli korucuları ihanetle suçlamakla kalmamış, çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın dahi hain olarak anılacaklarını iddia etmiştir. Terör örgütüne karşı mücadele eden biz korucular kime karşı ihanet etmekte olduğumuzu anlamış değiliz. Ancak şüphelinin amacı konuşmasının içeriğinden anlaşıldığı gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde biz korucuları Kürtler arasında ihanetçi ilan etmek suretiyle bölge halkını bizlere karşı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılamaktır."Ayna'nın bu beyanlarının basına da yansıdığını kaydeden Abdulmutalip Hanedan, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ile basın yoluyla hakaret ve sövme suçunu' işlediğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!