DTP İlçe Başkanı ve partililer gözaltında

Güncelleme Tarihi:

DTP İlçe Başkanı ve partililer gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 19:56

ADANA’nın Ceyhan İlçesi’nde Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir ile 5 üyesi, ‘partiye yardım’ adı altında vatandaşlardan tehditle para topladıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DTP İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir ile yönetimdeki İsmet Şendur, İsmail Sevinmiş, Resul Erbek, Adil Bahadır ve eski DTP İlçe Başkanı Halil Ceylan’ın yaklaşık 1 aydır esnaftan ve vatandaşlardan tehditle para topladıkları, parayı PKK'ya gönderecekleri ihbarı alan Ceyhan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği harekete geçti. Aralarında Atatürk Caddesi'ndeki DTP İlçe binasının da bulunduğu 9 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, yasa dışı yayınlar, 110 adet üzerinde seri numarası yazan boş zarf ile içi para dolu 20 zarf ele geçirildi. İlçe Başkanı Aydemir’in evinde ise terörist başı Abdullah Öcalan’ın çerçeveli bir posteri bulundu. Seyfettin Aydemir ile birlikte Şendur, Sevinmiş, Erbek ve Bahadır gözaltına alınırken, Halil Ceylan aranıyor.

Haberin Devamı

Polis tarafından aranan Ceylan’ın evinde yapılan incelemede, kaçak elektrik kullandığı da ortaya çıktı. TEDAŞ Halil Ceylan hakkında yasal işlem başlatırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!