DTP heyeti Talabani’yle açılımı görüştü

Güncelleme Tarihi:

DTP heyeti Talabani’yle açılımı görüştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 00:00

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyeti, dün gittiği Irak´ın Süleymaniye kentinde, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü.

Haberin Devamı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sevahir Bayındır, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Demokratik Toplum Kongresi sözcüsü Hatip Dicle ile birlikte Kuzey Irak´a gitti. DTP’liler Süleymaniye Havaalanı’nda çiçeklerle karşılanırken, Ahmet Türk, “Kürt sorunun çözümü için neler yapılabilir, kim ne yapabilir? Buna ilişkin görüşmelerimiz olacak?” dedi. DTP heyeti daha sonra Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Süleymaniye’deki çalışma ofisine geçerek, Talabani ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşmede, Türk´ün Kürt sorununun sözde değil, pratikte atılacak somut adımlarla çözülebileceğini söylediği belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. DTP’liler bugün de Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile Erbil´de görüşme yapacak.

Yandan geçti

Ahmet Türk havalimanında, kalp pili olduğu için metal dedektörlü kapıdan geçmedi. Kuzey Irak’a hediye baklava götüren heyet, Türkiye’ye bayramda dönecek.

Haberin Devamı

14 DTP’li gözaltında

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde DTP’nin gençlik kolları olarak bilinen Yurtsever Demokratik Gençlik grubu üyelerinin evlerine dün gece sahur vakti operasyon düzenlendi, 14 kişi gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!