DT'de yerli oyun seferberliği

Güncelleme Tarihi:

DTde yerli oyun seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2002 13:05

Devlet Tiyatroları (DT), 2002-2003 sanat sezonuna 28 sahnesinde yerli yazarların eserleriyle 1 Ekim'de "merhaba" diyecek. Repertuvarında yerli oyunlara ağırlık veren DT'de, ulusal tiyatro bilincini geliştirmek amacıyla 1-10 Ekim tarihleri arasında Türk yazarların imzasını taşıyan 25 yeni eserin prömiyeri yapılacak. Sezonun ilk oyunlarında yerli yapıtlara yer veren DT, geçen sezonda ilgi gören 34 yapıtı da yeniden sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, 1 Ekim'de perdelerini 28 ayrı sahnede yerli ypıtlarla açacaklarını söyledi. Türkiye genelinde bu yıl yerli yazarları ve yetişmekte olan genç tiyatro yazarlarını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyleyen Bilgin, "Bu nedenle sezonu yerli yazarlarımızla açacağız. Çalışmalarımızı da ona göre yaptık" dedi.

Bilgin, şöyle konuştu: "Mümkün olduğu kadar da çeşitliliği sağlamaya çalıştık. Yani bir yazarımızın bir oyununu, iki oyununu aynı anda değil de aşağı yukarı 25-26 oyun değişik yazarımıza paylaştırdık. Açılış oyunlarımızın tümü yerli oyunlar olacak. Hemen arkasından da zaten yerli ve yabancı yazarların oyunlarına yer vereceğiz. Bu arada, geçen sezonda beğenilen, seyircisini bulan oyunlarımız da devam edecek. Amacımız, çok oyun sergilemek yerine iyi oyunları izleyiciye oynama başarısını göstermek. Yazarlarımızın ve eserlerinin seçiminde geniş bir yelpazeyi amaçladık." 
     
 SEZONUN İLK OYUNLARI 

     
2002-2003 sanat sezonunda DT'nin 28 sahnesinde ilk turda şu yeni eserler prömiyer yapacak: 

Adana Devlet Tiyatrosu: Abdülcanbaz (Turhan Selçuk), İçerdekiler (Melih Cevdet Anday), Akıllı Soytarı (Fikret Terzi). 

Ankara Devlet Tiyatrosu:
Yaşasın Kavuniçi, Sen Gara Değilsin (AzizNesin), Umut Cinayeti (Mikhail Uçar), Şeyh Bedrettin Destanı (Orhan Asena), Sarıpınar 1914 (Reşat Nuri Güntekin), Murtaza (Orhan Kemal), Miğfer (Ayla Çınaroğlu). 

Antalya Devlet Tiyatrosu: Külhanbeyi Operası (Ülkü Ayvaz).

Haberin Devamı

Bursa Devlet Tiyatrosu: Zilli Zarife (Haldun Taner). 

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu:
Kör Döğüşü (Tuncer Cücenoğlu). 

Erzurum Devlet Tiyatrosu: Genç Osman (Turan Oflazoğlu). 

İstanbul Devlet Tiyatrosu: Kırmızı Yorgunları (Özen Yula), Kaygusuz Abdal (Sevgi Sanlı). 

İzmir Devlet Tiyatrosu: Fehim Paşa Konağı (Turgut Özakman), Siyah Çoraplılar (Coşkun Irmak), Güneyli Bayan (Bilgesu Erenus), Ayrılık (Behiç Ak) ve Yaşlı Dünyanın Çocukları (Ülker Köksal). 

Konya Devlet Tiyatrosu: Bürokratlar (Erhan Bener) ve Siz Ne Dersiniz (Faik Ertener). 

Sivas Devlet Tiyatrosu: İki Kalas, Bir Heves (Erhan Gökgücü). 

Trabzon Devlet Tiyatrosu: Direklerarası (Refik Erduran).

Haberin Devamı

Van Devlet Tiyatrosu: Bozuk Düzen (Güner Sümer).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!