DSP'li Macit: Hasan Doğan oğlunuza gemi sattı mı?

Güncelleme Tarihi:

DSPli Macit: Hasan Doğan oğlunuza gemi sattı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 14:51

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olarak adı geçen Hasan Doğan, oğlunuz Ahmet Burak Erdoğan’a 500 bin doları peşin geri kalan 1 milyon 850 bin doları 36 ay taksitle gemi satan kişi midir?” diye sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için adı geçen Hasan Doğan’la ilgili iddiaları Meclis gündemine getirdi. Son birkaç yıldan beri Futbol Federasyonu’nda siyasal bir yapılanma ve yandaş bir yönetim oluşturma çabalarının ibret ve şaşkınlıkla izlendiğini ifade eden Macit, “Türkiye cumhuriyeti tarihinde meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini ve toplumun dinamiklerini oluşturan toplumsal örgütleri siyasal düşüncelerinin bir parçası haline getirme çabalarının bu kadar yoğun yaşandığı başka bir dönem toplumun hafızasında bulunmamaktadır. Değinilen örgütleri ele geçirmek amacıyla siyasal baskılardan, rant paylaşımına çeşitli vaatlerden mahalle baskılarına kadar her yolun mubah sayıldığı bir süreçten geçmekteyiz ki, bu durum siyasal, bürokratik ve ekonomik yapı ile toplumu germektedir” dedi.

Macit önergesinde Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

”Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olarak adı geçen Hasan Doğan, oğlunuz Ahmet Burak Erdoğan’a 500 bin ABD doları peşin geri kalan 1 milyon 850 bin ABD doları 36 ay taksitle gemi satan kişi midir?Adı geçen şahıs oğlunuz Ahmet Burak Erdoğan’ın İngiltere’deki eğitim masraflarını karşılayan Ramsey Firmasının sahibi Remzi Gür’ün kayıp biraderi midir? Türkiye Futbol Federasyonu gibi sportif amaçlara hizmet etmesi gereken bir yapıya, kendileriyle parasal ilişkileriniz olduğu iddia edilen kesim ve kesimlerin temsilcileriyle, belirgin bir siyasal anlayışı hakim kılmak amacına dönük olarak işbirliği yapılıp, ilişki kurularak siyaset sokulmasını ahlaki buluyor musunuz? Bu tür uygulamalar, FİFA nezdinde Türkiye’nin itibarını nasıl etkilemektedir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!