DSP: Cumhurbaşkanı seçimi AKP'deki kavgayı gün yüzüne çıkardı

Güncelleme Tarihi:

DSP: Cumhurbaşkanı seçimi AKPdeki kavgayı gün yüzüne çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 14:31

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ”Cumhurbaşkanlığı seçimi, AK Parti'deki iç kavgayı gün yüzüne çıkarmış durumda” dedi.

Haberin Devamı

Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Hasyurt beldesinde düzenlenen 15. Uluslararası Hasyurt Tarım Fuarı'nın açılışına katılan Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisanda yaptığı konuşmasının, AK Parti'deki iç mücadelenin ip uçlarını verdiğini iddia etti. Arınç'ın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuştuğunu anımsatan Sezer, “bu konuşmalar karşılaştırıldığında iç mücadele gözüküyor ama mücadelenin (laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti'ne ben senden daha fazla karışıyım) çizgisine oturtulduğu görülüyor” diye konuştu.
Böyle bir ortamda Türkiye'de laik, demokratik, Atatürk Cumhuriyeti'ne inanmış, bunu savunmaya kararlı toplum kesimlerinin ve siyasi kesimlerin uzlaşması, birbirini anlaması ve açık bir stratejiyi hayata geçirmesi gerektiğini ifade eden Sezer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“DSP uzlaşmanın ve birbirini anlamanın öncüsü olacaktır. Bunu bir süredir dile getiriyoruz ve toplum kesimlerinden olumlu tepkiler alıyoruz. Uzlaşma ve birbirini anlama kültürü, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak.”

“BİRLEŞMEDEN DEĞİL UZLAŞMADAN YANAYIZ”

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, solda birleşmeden değil uzlaşmadan yana olduklarını da ifade ederek, şunları söyledi:
“Ben birleşmeden değil işbirliği ve uzlaşmadan söz ediyorum. Çünkü, geçmişteki birleşmelerin sola da Türk siyasetine de zarar verdiğini çok açık biliyoruz. SHP-CHP birleşti, birleşme olmadı. Halkçı Parti-SODEP birleşti, birleşme olmadı. Bu iki birleşmede de daha önce alınan oyların toplamı alınamadı. Baştan beri şunu söylüyorum: CHP ile kavga etmeyeceğiz. CHP'nin varlığına saygı duyuyoruz. CHP'nin de DSP'nin varlığına saygı duymasını bekliyoruz. CHP'ye oy verip, DSP'ye oy vermeyecek bir kesim var. Aynı şekilde DSP'ye oy verip CHP'ye oy vermeyecek bir kesim de var. Öyleyse bu birleşme dayatmaları yerine birbirimizle kavga etmeden, birbirimizin varlığına saygı duyarak, solu iki kanattan büyütme şansımız var. Böylece ülke, toplum yararına konularda işbirliğinin de önü açık olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!