Drone'lu FETÖ davası

Güncelleme Tarihi:

Dronelu FETÖ davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 23:28

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Etimesgut’taki Özel Hava Alay Komutanlığı’ndaki olaylarla ilgili, komutanlıkta görevli 21’i tutuklu 27 sanık hakkında açılan davanın görülmesine dün Ankara 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Haberin Devamı

Davanın ilk duruşması, darbe yargılamaları için hazırlanan yeni duruşma salonunun henüz tamamlanamaması nedeniyle Sincan Cezaevi’nin yanındaki eski duruşma salonunda yapıldı. Duruşma öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sincan Cezaevi kampusu ve duruşma salonu üzerinde Drone uçurularak çevre kontrolü yapıldı. Duruşma salonunda ise mahkeme heyeti elektrikli soba kullanarak ısınmaya çalıştı.

Hava Alay Komutanlığı’nda Alay Komutan Yardımcısı olarak görev yapan Albay Ahmet Balaban, şehit Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin darbe gecesi Ankara’ya gelişinin planlı olduğunu iddia etti.

Balaban ifadesinde, “Ümit Bak, beni arayarak Semih Terzi’nin yaralandığını ve acilen helikopterle GATA’ya nakledilmesini istediğini söyledi. Bana verilen bilgide Semih Terzi’nin GATA’ya götürüldüğünde bilincinin açık olduğunu ancak karın bölgesinde yaralı olduğu söylendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Zekai Aksakallı ile telefonda görüştüm. Yaptığım işleri anlattım. Aksakallı, Semih Terzi için ‘Hain geberdi’ ifadesini kullandı. O gece en büyük şoku bu lafı duyunca yaşadım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!