Draghi: Daha sıkı mali kurallara ihtiyaç var

Güncelleme Tarihi:

Draghi: Daha sıkı mali kurallara ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 14:44

Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için gösterilen güçlü adaylardan biri olan İtalya Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, euro bölgesinin, bütün Avrupa’yı sarsan borç kriziyle baş etmesi için daha sıkı mali kurallara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor       
Haberin Devamı

  

Draghi bununla birlikte, yetkililerin daha etkili bir kriz yönetimi mekanizması geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Draghi’nin yorumları, euro bölgesi üyelerinin ekonomik rekabet ve işbirliğine yönelik yeni bir paket oluşturmak üzerine tartıştığı bir zamanda geldi. Yetkililer aynı zamanda, ağır bir borç yükü altında olan üye ülkelerin hizmetine sunulan yardım paketlerinin nasıl daha etkili hale getirileceğini de konuşuyor.

 

Fransa ve Almanya, bugüne kadar rekabetçiliği geliştirme adına atılan adımların bazı üye ülkelerin işine yaramadığını, bu ülkelerin emeklilik ve ödenen ücretler gibi konularda kendi politikalarından sıyrılmaktan korktuğunu belirtti.

 

Haberin Devamı

Diğer yandan, Almanya ekonomik sıkıntı içindeki ülkelerden ekonomilerini canlandırmak adına daha fazla siyasi özveri sözü almadan, yardım paketlerine yaptığı katkıyı artırmama konusunda ısrarcı.

 

Draghi, “Avrupa’da daha büyük bir ekonomik bütünlük ve euronun güçlü kılınması için daha etkili bir ekonomi yönetimine gereksinim var. Bu da mali politikaların sıkılaştırmasını gerektiriyor” dedi.

 

Draghi’nin sözleri, ECB başkanlığı konusunda öne çıkan adaylardan biri olduğu için büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz haftalarda, başkanlığın en büyük adayı olarak gösterilen Almanya Merkez Bankası Başkanı Alex Weber, görevinden istifa ederek, ECB Başkanlığı’na aday olmayacağını açıkladı.

 

*Bu yazı WSJ’de “ECB's Draghi Urges Tighter Fiscal Rules” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet

 

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetEkonet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!