Dr. Gündüz Tezmen: Kırık ve tromboflebit çalışmaya engel değil

Güncelleme Tarihi:

Dr. Gündüz Tezmen: Kırık ve tromboflebit çalışmaya engel değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2002 14:50

Haberin Devamı

TROMBOFLEBIT NEDİR?

Damarın kan pıhtısı nedeyle iltihaplanmasıdır (flebit de denir). Her vende gelişebilir ancak bacak venlerinde daha çok görülür. Pıhtı hem yüzeyel (superficial tromboflebit) hem de derin venlerde gelişebilir. Uzun dönem inaktivite, arabada, uçakta uzun süre oturarak seyahat etmek, ameliyattan sonra uzun süre yatak istirahati, felç, tromboflebit oluşma riskini artırır. Damar içi ilaç kullanmak, östrojen hormonu kullanmak, kalp hastalıkları ve kanser tromboflebit meydana getiren risk faktörleridir.

Doğan Holding Sağlık Grubu Başkanı Dr. Gündüz Tezmen, Başbakan Ecevit'in sol 9. kaburgasında tespit edilen kırığın tedavisi için ekstra bir şey yapmaya gerek olmadığını söyledi. Tezmen, gögüs bölgesinin kendi kendine iyileşeceğini bu sırada Ecvevit'e ağrı kesici verileceğini belirtti. Kırığın şiddetli bir çarpmayla meydana gelebileceğini söyleyen Dr. Tezmen, Ecevit'in yaşı gözönünde bulundurulduğunda çok ciddi bir çarpmaya gerek kalmadan da böyle bir kırığın meydana gelebileceğini söyledi. Tezmen yine yaşı gözönünde bulundurulduğunda bu kırığın 1 ay içinde kendi kendine iyileşebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ancak Tezmen bu kırığın çalışmaya engel olmadığını sadece nefes alıp verirken ve ani hareketlerde ağrıya neden olacağını belirtti.

Ecevit'in bacağında tespit edilen 'tromboflebit'in yani damar iltihabının genellikle bacağın mikrop kapmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Tezmen, "bacağa herhangi bir şekilde giren mikrop zamanla bir enfeksiyona neden olarak toplar damarı iltihaplandırmış olabilir" dedi. 'Tromboflebit'in yoğun bir antibiyotik tedavisi ile giderilebileceğini belirten Tezmen, "belki de ayağı hareketsiz bırakarak tedaviyi güçlendirmek istiyorlar, bunun için bir hafta hastanede kalması gerekmiş olabilir" dedi.

Ecevit'in nörolojik rahatsızlığı miasteni (kas güçsüzlüğü) ile ilgili ayrıntılı bir inceleme yapılmadan görüş bildirilemeyeceğini belirten Dr. Tezmen, belki bu hastalığın tedavisine ağırlık vermek için de hastanede kalması istenmiş olabilir dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!