DP'li kadın başkan, 9 işçiyi çıkardı

Güncelleme Tarihi:

DPli kadın başkan, 9 işçiyi çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2009 11:17

IĞDIR'ın Aralık İlçesi Belediye Başkanı DP'li Hanım Turan, ‘göreve itaatsizlik’ gereçekçesiyle 2004 yılında işe alınan 9 işçinin görevine son verdi. Verilen her görevi yerine getirdiklerini iddia eden belediye işçileri Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ile görüşerek kendilerine yapılan haksızlığın giderilmesini istedi. Vali Karahisarlı olayı soruşturması için bir müfettiş görevlendireceğini belirtti.

Aralık İlçesi'nce 42 işçi ve 9 memurun çalıştığı Belediye Başkanlığı'na seçilen Hanım Turan, 9 işçinin görevine son vermek oldu. Başkan Turan, 16- 27 Nisan tarihleri arasında işe gelmediğini gerekçe göstererek işçilere gönderdiği yazıda, “Belediyemizde 2004 tarihinde işçi olarak başlamış bulunmaktasınız. Çalıştığınız süre içerisinde size verilen işleri yapmadığınız, göreviniz hatırlatıldığı halde ilgilenmeyip savsadığınız, görev yerini terk ettiğiniz ve bu nedenle işlerin aksamasına sebebiyet verdiğiniz tespit edilerek tutanak altına alınmıştır. Bu nedenle 4857 sayılı iş kanununun 25/II h uyarınca iş sözleşmeniz yasal ihbar sürelerine riayet edilerek feshedilmiştir” denildi.

İşten çıkartılan işçiler belirtilen sürede kendilerine verilen işi yaptıklarını, çalıştıklarını cep telefonları ile kaydettiklerini savundu. İşten çıkarılan Kıyasettin Kaynar, Şükür Tanyeli, Sinan Nedvet, Çetin Bayat, Bülent Ak, Tuncay Duman, Nurettin Keklik, Necmettin Güneş ve Sefer Teksoy, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ile görüşerek, kendilerine yapılan haksızlığın giderilmesini istedi. Vali Karahisarlı, konuyu soruşturmak için müfettiş görevlendireceğini belirtti.

Belediye İş Sendikası da bu konuyu yargıya taşınacağını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!