Down sendromlu bebek davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu bebek davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 15:51

İZMİR'de doktor kontrolleri sırasında sağlıklı olduğu söylenen kızları Hilal Ece Soygeniş'in (2) Down sendromlu olarak dünyaya gelmesi üzerine, Mimar Ertuğurul Soygeniş ve eşi Candan Soygeniş'in doğumu gerçekleştiren doktor, özel bir hastane ve tetkikleri yapan laboratuvar hakkında 7 bin YTL tazminat istemiyle açtığı davaya başlandı. Davaya sadece tarafalrın avukatları katıldı.

Haberin Devamı

Yapılan tetkiklerde sağlıklı olduğu belirtilmesine rağman, iki yıl önce dünyaya gelen kızları Hilal Ece Soygeniş'in down sendromlu olarak doğması üzerine 41 yaşındaki mimar Ertuğurul Soygeniş ve eşi 35 yaşındaki Candan Soygeniş hukuk mücadelesi başlattı. Tetkikleri yapan laboratuvar, kızlarının down sendomlu olduğunu saptayamadığını belirttikleri Dr. D.A., doğumu geç gerçekleştirdiğini ileri sürdükleri Dr. A.E.'nin ve hastanenin kusurunun bulunduğunu iddia eden Ertuğrul Soygeniş, avukatları aracılığıyla İzmir 1'inci Tüketici Mahkemesi'nde dava açtı. Verilen görevsizlik kararının ardından, dava İzmir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne geldi.

Baba Ertuğrul Soygeniş, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, “Kızımız Hilal Ece Soygeniş, 12 Temmuz 2005'te İzmir'de özel bir hastanede Dr. A.E.'nin yaptırdığı doğumla dünyaya geldi. Down sendromlu olarak doğdu. Sonradan yaşadığı sıkıntılarla da Hipoksik Ansefalopati (Oksijensiz kalma) problemi oluştu. Eşim hamileliğinin 4'üncü ayından itibaren doğumu yaptıran doktorun kontrolündeydi. Yapılan testlerde bize, çocuğumuzun down sendromlu olduğuna dair herhangi bir bilgi verilmedi. Eşimin sancıları artınca hastaneye gittik. Üç dört kez epidural anestezi yapıldı. Doktor A.E. doğuma 8 saat geç geldi. İşi olduğunu söyledi. Bebeğimiz ölü doğdu, sonradan canlandırıldı. Bizi bir başka hastaneye sevk ettiler. Kızımızın beyninin yüzde 85 oranından hasar gördüğünü öğrendik. 17 gün yoğun bakımda kaldı. Gözleri görmüyordu ve down sendromluydu. Her gün bir saat hiperbarik oksijen tedavisi uyugulanıyor. Bizim çektiğimiz acıyı kimse çekmedi. Kızımı bu hale getirenler cezasını çekmeli” dedi.

Haberin Devamı

İzmir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. D.A. ile Dr. A.E., hastane ve laboratuvar hakkında açılan 7 bin YTL'lik tazminat davasına bugün başlandı. Davaya ailenin avukatı Mehmet Ali Akgün ile hastane ve doktorların avukatları katıldı. Hakim eksik evrakların tamamlanması için davayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!