Dövizde tansiyon yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Dövizde tansiyon yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 12:37

Uzun süredir hareketsiz kalan dövizde bugün tansiyonu yüksek bir gün yaşandı.

Haberin Devamı

Dolar ve Euro gün boyunca hareketli bir seyir izlerken, özellikle gün sonuna doğru artan alımlar kurları yüksek bir seviyeye taşıdı.

Piyasada yurtdışı kaynaklı alım olduğunu belirten analistler, ekonomilere yönelik riskler ve Japon yenindeki yükselişin carry trade pozisyonlarını tehdit etmesi nedeniyle özellikle gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskı olduğuna dikkat çekiyor. Bu paralelde Macaristan'dan Güney Afrika'ya, Türkiye'den Polonya'ya kadar gelişmekte olan ülke para birimlerinde yüzde 2'yi geçen düşüşler izlendi. Günün son bölümünde ise ABD şirketlerinin olumsuz bilançolar ve borsalardaki düşüş satışları artırdı. 

Eco Yatırım'ın raporunda, ABD ekonomisindeki resesyon riskinin tüm ekonomileri etkileyeceğine yönelik endişelerin kurları yukarı çektiği belirtildi. Raporda, bu durumun özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde etkili olduğu kaydedildi. Ayrıca Türkiye'de bu akşam açıklanan dış ticaret rakamına ilişkin olumsuz beklentilerin de doları tetiklediği ifade edildi.  

Haberin Devamı

Dolardan kaçan altına koşuyor

Saat 17:45 itibariyle dolar serbest piyasada 1.2020 YTL seviyesine kadar tırmandı. Dolarda düne göre yaşanan artış yüzde 2 olarak kaydedilirken, aynı saat itibariyle euro ise yüzde 2.16'lik değer artışı ile 1.8220 YTL'ye çıktı.

Euro, sabah saatlerinde geçen yıl Ağustos ayı sonlarından bu yana ilk kez 1,8000 YTL seviyesini görmüş, ancak bu seviyeden gelen satışlarla 1.7860'a kadar gerilemişti.

Euro 1.80 YTL'ye çıktı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!